perjantai 28. huhtikuuta 2017

Vapun Kukkailottelua // Arvonta



Hip hei! Uusi vuosi ja uudet kukkaset! 🌺 Kukkailottelun toinen vuosi lähtee tästä, toivottavasti se on vielä hienompi kukkavuosi kuin mitä edellinen oli! 

Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3
  
Kuten varmaan tiedättekin, omat kukkaseni tykkään hakea oikeasta kukkakaupasta, ja tällä kertaa pääsette Kukkailottelun merkeissä kurkkaamaan omaan lähikukkakauppaani eli Villiviinin Lahden Villähteellä, ja sen monipuolisiin valikoimiin. Lopuksi sitten katselleen, millaiset ovat meidän vappukukat mallia 2017 ja polkaistaan huikean hienoa arvonta käyntiin! 










Olisin toki voinut paremmankin hetken valita kuvaamiseen, sillä keskiviikkona, kun poikkesin kameran kanssa ihan yllättäin paikalle, oli päällä muuttopuuhat! Villiviinin kanssa yhteisissä tiloissa toiminut Vanha Kammari on muuttamassa Pieksämäelle, ja tuossa Liikekeskus Korin siivessä oli (ja on vielä jonkin aikaa) myllerrys käynnissä. Siksi siis hyvin tarkkaan rajatut kuvat. Ihanan iloisena Eija, kuten kuvassa näkyy, suostui kuitenkin kuvien ottoon siinä ohessa, ja samalla kaiveli minulle erilaisia kukkavaihtoehtoja ja kanniskeli Minnan apuna tavaroita muuttoautoon!










Kukkailotteluhaasteissa olen monta kertaa törmännyt ihmisiin, joilta puuttuu järkevältä etäisyydeltä oikea kukkakauppa, jossa palvelisi alan koulutuksen saanut ihminen, ja tarjolla olisi runsas valikoima erilaisia kauden mukaan vaihtuvia kukkia sekä mahdollisesti myös oheistarvikkeita. Kuulun niihin onnekkaisiin, joilla matkaa tällaiseen paikkaan on vain pari kilometriä, ja siksi ostan pääsääntöisesti kukat kukkakaupasta! Jossain viime viikon Kukkailottelu -synttäripostauksista  (maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai, lauantai, sunnuntai) muistaakseni sanoinkin, että käynti kukkakaupassa on minulle aina henkireikä, hetki kauneuden keskellä, mun "karkkikauppani". 
 
Esimerkiksi näin keväällä valikoimissa on sipulikukat sipuleineen mullassa ja leikkona,  orvokit (Kuulema tummaa rimpsureunaista on tullut käyntini jälkeen, niitä on mentävä katsomaan viikonloppuna!), lankaköynnökset, muratit ja muut vihreät ulkoruukkuihin...

On valtava valikoima huone- ja viherkasveja, kuten erilaisia kaktuksia, hortensioita, tulilatvoja, useimpien nimiä en edes tunne. Sitten on tietenkin vielä leikkokukat ja yrtit! Ihan joka kerta tulee valinnanvaikeus...










Vappu mielessäni valikoin tällä kertaa itselleni poikkeuksellisen värikkään sekoituksen kukkia ja pitkästä aikaa asettelin ne  tarjottimelle erilaisiin pulloihin, maljakoihin ja onpa asetelmassa yksi kirpparilta löytynyt lasikin, jonka muotoon ja väriin ihastuin. Neljä eriväristä neilikkaa, yksi pioni ja gerbera, sekä kaksi oksaa vihreää, niistä syntyi tämä vapputarjotin. Minusta tästä tuli aika hauska asetelma, ja ajattelin, että tänä vuonna en taida jaksaa kaivaa edes serpentiiniä koristeeksi, sillä niiden keräily vapun jälkeen on minusta niin tympeää puuhaa... Olkoon tässä meidän vappukoristelut!







Lopuksi vielä postauksen alussa lupaamaani arvontaan. Nimittäin Villiviinin Eija lahjoitti arvottavaksi lahjakortin kukkakauppa Villiviiniin, arvoltaan 50 euroa. Tuollaisen vuoksi kannattaa ajella vaikka vähän kauempaakin hyvien valikoimien perässä!

Arvonta alkaa nyt ja siihen voivat osallistua blogiini kirjautuneet lukijat sekä Facebookissa Mansikkatilan mailla -sivusta tykänneet, ja sitä kautta blogiani seurailevat lukijat. Käythän tykkäämässä myös Villiviinin Facebook-sivusta! 💛 Jätä sitten kommentti tämän postauksen loppuun tai Mansikkatilan mailla Fb-linkin perään, ja kerro, mitä ostaisit, jos saisit tuollaisen 50 euron lahjakortin kukkakauppaan. Arvonta alkaa nyt ja päättyy ensi keskiviikkona 3.5., arvon voittajan ennen seuraavaa Kukkailottelua. Onnea arvontaan!


 Lämpenevää viikonloppua ja iloista vapun aikaa! 🎈

Taina






51 kommenttia:

  1. Kukkuluuruu, pitkästä aikaa! Ja hyvää alkanutta uutta vuotta :) Kukkakaupoissa ja puutarhamyymälöissä voi tosiaan pyöriä vaikka kuinka pitkään ihastelemassa ja miettimässä, mitä valitsisi. Siksi on parempi mennä ilman miestä tai lapsia, ei tarvitse koetella kenenkään kärsivällisyyttä. Vappukukkasekoituksesi näyttää hyvältä - iloiselta, keväiseltä ja niin vapulta. Hyvin olet tavoittanut kukkasilla vapun hengen.
    Olen ollut jonkin aikaa pois Kukkailottelun kuvioista - tai en kokonaan, sillä olen kyllä lukenut teidän muiden postauksia. Mutta nyt ajattelin taas osallistua sekä omien että Kukkailottelun synttäreiden kunniaksi, kun kerran tulin kukista postanneeksi. Ja vähän myös kakuista, mutta ehkä nekin solahtavat mukavasti vaikkapa vappuherkkujen piikkiin.
    Iloista ja toivottavasti aurinkoista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ilona, ja kiva, kun olet jälleen mukana!<3
      Loppujen lopuksi vapustahan tuli ihan huippukiva, ja sääkin muuttui paremmaksi.:)

      Poista
  2. Ehdottomasti mukana arvonnassa! :) lahjakortilla ostaisin kimpullisen leikkokukkia sekä viherkasvin menehtyneiden tilalle. :)

    VastaaPoista
  3. Ai niin, unohdin kommentoida arvontaa :) Totta kai olen mukana! Olisi aivan unelma päästä vapaasti valitsemaan. Voisin ostaa kukkakauppiaan tekemän ihanan keväisen kimpun tai asetelman - jotakin ihan muuta kuin mitä yleensä ostan. Lisäksi jokin uusi kiva viherkasvi ja kevätkukkia pihalle... Olisihan noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! Rahaa sais kukkakauppaankin menemään vaikka ja kuinka.:)
      Onnea arvontaan!

      Poista
  4. Vähän ensin mietin, että niinkö Vappudisko pisti Tainan pään sekaisin, että muistaa, että nyt on Uusi vuosi, mutta onhan se tosiaan :). Onnea siitä ja sille!

    Tollanen "karkkikauppa" olis just ihana. Sellanen, missä asiakkaat tuntee kauppiaan ja kauppias asiakkaansa, ja olo on siksi aina tervetullut ja kotoisa. Täällä meilläkin oli sellainen, ja sinne oli aina kiva mennä. Muistivat, että "sinä kun tykkäät niistä oksista, niin meillä olis täällä tällaisia...". Ja aina oli tosiaan jotain ihan mun näköisiä juttuja. (Nyttemmin muuten on oksahulluus mennyttä aikaa ja viherkasvit vieneet voiton ruskeista käkkyröistä. Heivasin kaikki peikonpähkinät sun muut pois. Koivunoksia kyllä on maljakossa, mutta se on eri juttu se, kun niissä on kumminkin vihreää).

    Kukkaisaa vappua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, kyllä siitä diskosta sai sen verran virtaa, että keksin mm. kutsua loistotyyppejä töistä viettämään vappuaattoa meille!:)) Suosittelen diskoilua!;D

      Tuo sun kuvauksesi osuu niin nappiin! Juuri tuollaista on käydä tutussa kukkakaupassa!<3
      Pikkuruiset koivunlehdet maljakossa on kyllä munkin suursuosikit juuri nyt.:)
      Mukavaa viikkoa ja onnea arvontaan!<3

      Poista
  5. Hurmaawaa wappu-ilottelua kukkasin!!
    Juurikin ne vapun suloisimmat kukkaset kivasti ja rennosti erilaisissa pulloissa ja laseissa.
    Ja siitä sinun kukkakaupassa käynnin tärkeydestä tuleekin mieleeni niin monet ihanat asiakkaat Suomessa, jotka räntäisenä pimeänä päivänä, rankan työpäivän jälkeen, tulivat kukkakauppaan vain aistiakseen sen tunnelman ja kauneuden!
    Siitä saa niin paljon positiivista energiaa kaikilla aisteilla, että päivä on pelastettu!

    Tietenkin mukana tässä ihanassa arvonnassa myös! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että myös asiakkaat voivat ilahduttaa käynnillään!<3 Huomenna on jälleen aika käydä ostamassa jotain kaunista kotiin...Se on aina yksi viikon parhaista hetkistä!:)
      Onnea arvontaan!<3

      Poista
  6. On se niin harmi kun nuo kukkakaupat häviää katukuvasta...isot marketit ja puutarhaliikkeet myyvät kukat ilmeisesti niin paljon edullisemmin, ettei näitä kivijalkakukkakauppoja kannata pitää. Meiltäkin hävinnyt kaikki tästä lähistöltä, jäljellä marketit ja Plantagen ja valikoimat tietty sen mukaiset :(
    Mutta, kiva kun edes jossain saa palvelua ja ihanan asetelman olet taas laittanut :)
    Mukana tietysti arvonnassa ja ostaisin ehdottomasti uuden aidon sitruunapuun jos sellainen olisi. Vanha puu oli minulla yli 7vuotta ja viime syksynä se jostain syystä alkoi oikuttelemaan ja talven aikana suuttui lopullisesti ja kuoli pois :) Sain siitä monet sitruunat vuosien varrella, eli harmittaa tietysti.
    Oikein ihanaa Wappua, rentoilua ja aurinkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Ihmisillä on usein käsitys, että kukkakaupan kukat olisivat huomattavasti kalliimpia kuin vaikka marketeissa, mutta kyllä sieltä saa ihan edullisiakin kukkia! Kukkakauppias myös aina kertoo, milloin kukat ovat tulleet, ja onko odotettavissa kukintaa kaksi päivää, viikko vai kaksi viikkoa tai kenties koko kesä!:)

      Onnea arvontaan!

      Poista
  7. siis apua..joka on taas pejantai!!!! Päivät hieman hakusessa...
    No se on sitten nokka kohti kukkakauppaa ja ideariihi päälle.. ;)
    Ja taidan osallistua arvontaankin, kun kukille ois aina tilaa <3

    Mä voisin muuten muuttaa just NYT tuonna kukkakuppaan, vaikka vain kukankastelijaksi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanat oli kukat ja kuvat!<3
      Sun täytyy kysyä Eijalta kesätöitä!:D Onnea arvontaan!

      Poista
  8. Ihanan pirteät vappukukat!
    Minäkin viihdyn ihan liian hyvin kukkakaupassa;) Niin paljon kaikkea ihanaa...
    Mutta nykyään käyn ihan liian harvoin ihan oikeassa kukkakaupassa. Sinne kun pitäisi lähteä asioikseen. Toisaalta jos ajattelee, niin ehkä parempi ettei ole työmatkan varrella;)
    Ps. Jätän väliin arvonnan tällä kertaa😉

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Ei taida olla niin synkkää päivää, etteikö kukkakaupassa käynti piristäisi!:) Sain just loistoidean, mitäpä, jos sä laittaisit sen kukkakaupan sinne teidän nurkille?! Olisi nainen paikallaan.<3

      Kyllähän sä kesällä saatat liikkua täälläpäin...? Lahjakortissa ei ole mitään viimeistä käyttöpäivää.;)

      Poista
    2. Minä kukkakauppiaaksi, pistetäänpä idea korvan taakse:D Tosin saattaisi käydä kukille huonosti...
      Niin, eihän sitä tiedä, vaikka kesällä tulisin sinnepäin;)

      Poista
  9. Värikkäitä ja kestäviä kukkia��
    hanna.vainio@edu.lahti.fi

    VastaaPoista
  10. Kauniita kukkia. Mukaan arvontaan ja kesäisiä kukkia hankkisin. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  11. Ihanat kuvat tässä postauksessa.Käyn sillointällöin fiilistelemässä eri kukkakaupoissa. Toki siinä on riskinsä, jos budjetti on tiukilla:)
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  12. Kaunis vappuasetelma sinulla <3 Oikein kaunista vappua sinulle Taina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka Taina! Laitoin linkin, menikö oikein?

      Poista
    2. Kiitos Marika!<3
      Vapustahan tuli sitten loppujen lopuksi todella onnistunut, vaikka ensin vähän synkältä näyttikin!;D
      En kyllä huomannut sun postauksessa linkkiä tähän postaukseen...Puhutaankohan me samasta jutusta?:)))

      Poista
  13. Ihania kuvia! Minun budetjetilleni Villiviinin kukkaset ovat himpun verran liian kalliita. Pidän kyllä valikoimasta kovasti! <3 Näin keväällä ja kesällä vietän niin paljon aikaa ulkona, että lahjakortilla ostaisin varmaan ulkokukkia. :)

    Mukavaa vappua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jenspa!<3 Rohkeasti vain Villiviiniin katselemaan, siellä on usein tarjouksia ja jos ostaa yksittäisiä kukkasia, kuten minä usein teen, niin ei se sen kalliimpaa ole kuin marketissa.:)
      Onnea arvontaan!

      Poista
  14. Hyvää uutta Kukkailoitteluvuotta Sinulle, Taina ♥ Ihana arvonta. Jos voittaisin lahjakortin käyttäisin sen ehdottomasti kukkiin. Tähän aikaan vuodesta ostaisin varmaankin juuri erilaisia kesäkukkia, kuten neilikkaa, hopeaköynnöstä, pelargonioita jne.Joku ihana appelikin olisi kiva ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3
      Sun suunnitelmat kuulostaa hyvin samalta, kuin mitä itse voisin kohta puoliin ostaa.:D
      Onnea arvontaan!

      Poista
  15. Kauniita kukkasia! Haluaisin keväisen kimpun ja terassille sopivia kukkia.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Vaikka usein tarttuu mukaan marketin leikkokukkapaketti, niin valikoima, tuoksu ja ammattitaito löytyy kukkakaupasta! On ihana valikoida ja myyjän kanssa suunnitella kimppuun sopivia kukkasia. Minulla on muutama luottokukkakauppa kotikulmilla, nytkin sieltä haettu vappukukkaset, jotka itse sidoin kimpuksi. Mitenkä blogisi onkaan jäänyt huomaamatta, liityin lukijaksi ja tottakai osallistun arvontaan. Ostaisin ison kimpun leikkokukkia ja jonkun kesäisen ruukkukukan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Sirkku!<3 Tervetuloa lukijaksi!<3
      Kukkakaupat on parhaita, jos minulta kysytään.;) Onnea arvontaan!

      Poista
  17. Mä ostaisin koko rahalla tummanpunaisia ruusuja... T. Maiju

    VastaaPoista
  18. Kyllä kukat aina serpentinit voittaa;) Varsinkin noin kauniit!
    Hmmm, mitä ostaisin 50 eurolla, ehkäpä muhkean kimpun pioneja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuo on kyllä niin totta!<3
      Onnea arvontaan Anu!:)

      Poista
  19. Mukana arvonnassa, kerrankin muistin! �� Parvekkeelle olisi kiva saada jotain helppohoitoista vihreää!!

    Erika

    VastaaPoista
  20. Kukkakaupoissa on tosiaan ihanaa kierrellä, minun tulee turhan harvoin käytyä, yleensä vain taimia yms hakemassa ja leikkokukkkia lähinnä tuliaisiksi. Pitäisi kyllä enemmänkin käydä! Lähin on Koskisen kukkakauppa ja sieltäkin löytyy aina kaikkea kaunista.

    Mukana arvonnassa siis! :D

    pst. Minulta saat muuten kohta niitä varjoliljan taimia, alkavat jo itää! Siemeniäkin keräsin jemmaan viime syksynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen viime aikoina käynyt todella monta kertaa Koskisella, sillä meillä on töistä soppari kyseisen kaupan kanssa.:) Jostain syystä mulle on langennut kukkien hommaajan rooli.;)

      Ihanaa!<3 Tulen ehdottomasti hakemaan varjoliljoja!:) Juuri eilen huikkasin eräälle toisellekin, että ottaisin varjoliljoja, mutta ei varmaan haittaa, vaikka ottaisi niitä paristakin paikasta. Edellinen yritys meni nimittäin mönkään...

      Poista
  21. Kiitos Marja-Terttu!<3
    Aurinkoista viikkoa ja ihanaa toukokuuta!:)

    VastaaPoista
  22. Instan puolelta viiletin tänne arpalipuketta palauttamaan..Toivottavasti ehdin vielä!! Eijalta vois ostaa vaikka ja mitä!! Luulen, että muutaman tovin kun kiertelisi ja pähkäilisi, niin kyseinen summa olisi kyllä saatu hyvin nii tuhlattua!!Ruukkuja, viherkasveja ja tietty leikkoja-jotakin niistä!! :0) Terkkuloitsin: Katinkainen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehdit oikein hyvin mukaan, vaikka tällä kertaa ei onni potkaissutkaan!:) Minäkin olisi ihan helposti saanut tuon lahjakortin törsättyä.;D
      Kivaa kevättä Katinkainen!

      Poista
  23. Kaunis asetelma!! ❤️ Lasipullot ja kirppislasit - ihanan kotoisa ja rauhallinen tunnelma!

    Käyttäisin lahjakortin ehdottomasti kukkasiin! :) Pieniä päivän piristeitä!

    Minullakin lähellä ihana kukkakauppa: Mäntsälän Kukka! ❤️ Tänäänkin siellä piipahdin, mukanani laatikollinen maljakoita ja lasipurnukoita! ;) Onni on laadukas kukkakauppa omalla kylällä! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Ehdin jo miettiäkin, että ehditkö mukaan arpajaisiin.:) Tuo on niin totta, on on hyvä kukkakauppa lähellä!<3

      Poista
  24. Mukana arvonnassa. Jos saisin valita kukkakaupasta, niin viherkasvi (oliivipuu). Siitä olen kauan haaveillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivipuu olisikin ihana!<3 Mulla on ollut monenakin kesänä, mutta ei ihan viime aikoinan. En saa niitä mietenkään talvehtimaan.:( Pitäisi olla viileämpi paikka...

      Poista
  25. Onpas nättejä kukkia!�� itse haluaisin ostaa varmaan ruusuja omalle pihalle:)
    janette.mertanen@hotmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Villiviinissä kyllä on...tosin mietin noita ruusuja omalle pihalle...Ehkä sellaisia äitienpäiväruusuja saa, mutta ei varsinaisesti kukkapenkkiin istutettavia, vaikka runsaasti erilaisia kesäkukkia Villiviinistä löytyykin.:)

      Poista