keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Ihanan vihreää Kukkailottelua



Aivan ihanaa, miten innokkaasti olette lähteneet mukaan viettämään Kukkailottelun 1-vuotisynttäreitä, joita vieteään tällä viikolla joka päivä! Tänään teemana on kaikenlaiset vihreät ihanat, kuten viherkasvit, taimet sun muut, noin niin kuin yleensä kukattomat kasvit... 


 

Itselleni kävi nimittäin niin hassusti, että tuore Kevätmessuostokseni  olikin alkanut kukkimaan, minkä tajusin sitä kuvatessani. Kovin suuria ostoksia en messuilta tehnyt, mukaan tarttui vähän vahingossa tämä villipelargonia, ja mietinkin, että mahtaako tuohon tulla kukkia, ja jos tulee, niin minkälaisia. Eipä tarvitse enää ihmetellä, nyt tiedän, millaiset kukat tässä on. Aika pienethän nuo ovat, mutta oikein suloiset. Täytyisi siirtää se isompaan ruukkuun piakkoin, ja samalla laittaa uudet mullat varastossa talven viettäneille pelakuille. Nekin ovat lähteneet kovaan kasvuun, vaikken niille mitään kummia ole ehtinyt tekemään.

Helmikuun alkupuolella Ikeasta ostamani sitrus on myös vastoin kaikkia odotuksiani pukannut uutta kasvua, joka ei ehkä erotu kuvissa, mutta kyllä siellä parikin pitkää oksaa puskee muun kasvin yläpuolelle. Kesällä voisi varmaan siirtää tuon terassille...Ihan huomaamatta olen alkanut luottaa, että sitrus voi selvitä hengissä!





Kodinhoitohuoneessa laskutilaa vievät edelleen kevätkylvöjen (klik ja klik) taimet. Kuukausi sitten kylvetyt ja pari viikkoa sitten koulitut ruiskaunokit (ne melkein mustat) ovat alkaneet haarautua varrestaan. Olen niin noviisi tässä, että ei hajuakaan, että pitääkö niiden tehdäkin niin. Luultavasti? Edelleen epäilen vahvasti, että noinko näistä vielä saadaan jotain kukkivaa pihalle. Pari viikkoa sitten kylvetyt ruiskaunokit (sekoitus erilaisia punaisia) ovat taas lähteneet paljon hitaammin kasvuun kuin ensin kylvetyt. Ehkä se on vain hyvä juttu, niin eivät mene sellaiseen solmuun kuin lajitoverinsa menivät.

Aikomus on vielä laittaa ainakin jotain mukuloita tai sipuleita kasvamaan ennen kesää, mutta niiden aika on sitten, kun ulkona ei enää öisinkään ole tuollaisia pakkaslukemia kuin nyt on ollut. Istutan ne aluksi ruukkuihin terassille ja sieltä sitten toivottavasti kukkapenkkiin.


 

Tule sinäkin mukaan juhlintaan Kukkailottelusynttäreitä linkittämällä kukka-aiheisia postauksia tai kommentoimalla niitä! Eri päiville on omat teemansa. Sinäkin voit näin aluksi kaivella arkistojasi ja tehdä ihan oman koosteen/kollaasin, laittaa vaikka vuoden kauneimmat kukkaset yhteen pakettiin, ja linkittää postauksesi eilisen postauksen (eli maanantain) loppuun, mistä löytyy myös tarkemmat ohjeet linkittämiseen!

Voit osallistua vaikka joka päivä, se olisi niin mahtavaa! Muista linkittäessäsi linkittää kyseisen postauksen osoite, ei blogin pääsivun osoitetta, sillä on lukijoille ikävää joutua selamaan löytääkseen oikean postauksen! Liitäthän ystävällisesti postaukseen linkin myös tänne Mansikkatilan maille!<3 


Teemat eri päiville ovat tällä viikolla:

maanantai & tiistai: Vuosi Kukkailottelua ( koosteita, poimintoja, parhaita kuvia ja kukkaideoita)
keskiviikko: Vihreää! (viherkasveja, taimia, versoja tms.)
torstai: Kukallista (mutta ei kukkia, kukalliset kahvikupit, ihanimmat kukkatyynyt, tapetti tms.)
perjantai: Iloa leikkokukista
lauantai: Pihalla / Terassilla / Luonnossa kukkii jo!
sunnuntai: Kukat osana asetelmaa (still life kuvia)


Teemat ovat erityisesti itseäni varten. Tietenkin olisi mukavaa, jos saisin muitakin innostettua kuvaamaan uusia asioita, uudenlaisesta näkökulmasta, ehkä opimme samalla uutta! Linkki on auki maanantain postauksessa, se on auki koko viikon maanantai-iltaan saakka, ja sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet linkittämiseen. Eri päivien teemohin voit osallistua muinakin päivinä, jos et heti ennätä mukaan.

Kannattaa ehdottomasti osallistua Kukkailotteluun, joko linkittämällä omia postauksia tai kommentoimalla tänne Mansikkatilan maille tämän viikon Kukkailottelu-postauksiin, sillä tuhansien ideoiden Järvenpään Kukkatalon ihana Saija Sitolahti lupasi arvottavaksi kaksi lahjakorttia tällä viikolla osallistuvien kesken! 

Yksi 30 euron lahjakortti arvotaan linkittäjien kesken (jokainen linkitys vastaa yhtä arpaa). Toinen 30 euron lahjakortti arvotaan kommentoijien kesken samalla periaatteella, (jokainen kommentti näiden synttäripostausteni lopussa toimii arpana). Lahjakortit ovat sellaiset, että pystyt käyttämään sitä missä tahansa Interflora -kukkakaupassa, jos Järvenpään Kukkatalon valtavan upeat valikoimat ovat harmittavan kaukana. Järvenpään Kukkatalon Fb-sivuja sekä Insta-tiliä kannattaa muuten liittyä seuraamaan, asuitpa lähellä tai kaukana, sillä sieltä voi poimia monta ihanaa kukkaideaa!
 
 Joko siellä vihertää? 🌱

Taina
 

 
 

26 kommenttia:

  1. Vihertää viherkasvien muodossa, en ole saanut aikaiseksi laittaa mitään kesäkukkia kasvamaan. Varmaan kun täällä on niin kylmää, niin kasvatusinto lässähti kuin lehmänhäntä...Vaikka sisällähän ne esikasvatetaan ....
    Minulla muuten tuollainen sitruspuu säilyi hyvänä pakkasiin asti. Ja kesti myös vähän pakkastakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sullahan onkin ihan mielettömän kauniit viherkasvit (ja aina niitä kukkiviakin maljakossa..)!:) Olen ihan varma, että jos jotai haluaisin kokeilla esikasvattaa, niin todella monia ehtii hyvin vielä. En tiedä, onko tuossa kesäkukkien (yksivuotisten) kasvattamisessa mitään järkeä. Aika paljon hommaa, ja lopputulos ihan epävarma ja korkeintaan lyhytaikainen ilo.:P Nooh, hullu, mikä hullu!;D

      Poista
  2. Siis, power of green today!
    Ihanaa!
    Ja linkki aina tuonne maanantaille?
    Mulla ei viherkasvit kasva kuin pihalla, joten laitan niitä sitten lauantain pihapostaukseen! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanat vihreät on sulla!<3 Jäi eilen nää kommentoinnit, kun aloitin minäkin viimein pihahommat. Tänään onkin vaihteeksi ihan kamalan kylmää ja tuulista, joten hyvää aikaa istua töröttää koneella.:P
      Linkitys huomennakin maanantaille! Alkaa näyttää jo kivalta, kun postauksia kertyy...<3

      Poista
  3. Onnittelut Kukkailottelun synttäreistä! Pitäisikin innostua taas uusia kukkia kuvailemaan.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Matkatar!<3 Olethan sinäkin ollut mukana monta kertaa, kiitos sinulle!<3 Ja eikun kuvaamaan!

      Poista
  4. Voi sun taimiressukoita :) Paljon valoa ja viileää, toivotaan parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ööh, toi on viilein, mutta valoisa paikka meillä..:P Ehkä ensi vuonna jätän tän esikasvatusshown väliin juuri tuosta syystä. Mut luovuttaa en vielä aio!:)

      Poista
  5. Ihana on ollut seurata tätä kukkailoittelua <3 Ihania kukkailoitteluhetkiä <3 Itse en voi osallistua kun mulla ei kasva mikään kasvi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3 Hei, leikkokukkia ei tarvi yrittää pitää hengissä, ne kestää sen minkä kestää!:D Siksi ne on mun lemppareita!;D

      Poista
  6. Jospa tänä kesänä saan kukat loistamaan pihalla ja viherrystäkin riittää.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  7. No nyt minäkin tiedän millaiset kukat siinä on. Aika söpöt todellakin!

    Taimesi näyttävät ihan yhtä hyvin voivilta kuin omanikin. Sain eielen kasvihuoneen siivottua ja lämppäri sinne seuraavaksi, niin kaikki taimet pääsevät piakoin pois täyttämästä joka paikkaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsi, mä niin toivoisin, että tuonne Kesähuoneeseen vois viedä noita taimia, mutta ei tietenkään voi niin kauan, kun ulkona on pakkasta! Ehkä mä alan haaveilemaan saunan lisäksi kasvihuoneesta...;)
      Noo, meillä ei tosiaan ole sellaista valoisaa&viileää paikkaa, joten tällä mennään. Yrittänyttä ei laiteta, vai miten sen nyt meni!:D

      Poista
  8. Ihanan vihreää! Meillä kukkii vielä joulutähdet ja amarylliksessä on uusi nuppuvana. Ei oikein voi puhua viherkasveista. :) Ihanaa viikkoa! Valmistauduin jo huomisen teemaan ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa, ja ihan totta!! Olet uskomaton!:) Mä yritän nyt epätoivoisesti muistella, että oliko mulla amaryllistä muuten kuin leikkona. Joskus 20 vuotta sitten muistan säilöneeni joulutähteä pitkään talveen, mutta en varmastikaan vappuun.:) Aikamoinen olet!<3

      Poista
  9. Kivan näköinen sitruspuu. Salli.moilanen36@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Ooolalaa. Ihan oikeaan kotiin päätyi villipelargonia näköjään, kun nyt jo kukkii :). Söpö.

    Ja voi vitsit, mutta olen kanssa himoinnut sitruspuuta, mutta meillä ei oikein ole sille järkevää paikkaa. Sikälimikäli viihtyy valossa niinkuin oletan. Mutta ei mulla kyllä ole paikkaa pääsiäisenä ostamalleni traakkipuullekaan, joka olikin yllättäen niin iso, ettei mahtunut alkuunkaan sinne, minne sen ajattelin. Nyt seilaa olohuoneessa ja odottaa, että saan aikaiseksi laittaa sieltä turhan pöytäkaluston Toriin myyntiin, että tulee kasville tilaa.

    En tietenkään ehtinyt eilen mitään postailla, vaikka tää viherjuttu olis ollut niin mun. Kuvia kyllä räpsin muutamia, joten jos niistä jokukin onnistuu jotenkin, niin linkittelen jälkijunassa. Vielä en vaan tiedä, kuinka kävi, kun en oo ehtinyt kurkkia kameraa.

    Nyt pistetään peukut pystyyn ja toivotaan, että viikonloppuna olis jo lämpimämpää. Ei vaan oikein lupaavalta näytä, kun tänne ainakin on luvattu juurikin pe-su sadetta ja maanantaina taas paistaa. Melko perinteistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D Kommenttisi saa mut aina vähintään hymyilemään, toisinaan myös nauramaan ääneen.:D
      Pärjäisköhän tuollainen sitrus teidän lasitetulla terassilla...Voisi kuvitella, mut mähän ostin sen itse sillä ajatuksella, että jos nyt muutaman viikon kestää, niin hyvä on.:P Onkin kestänyt paljon paremmin kuin luulin!
      Ihanaa, kun olet mukana ilottelussa Annukka!<3 Ei sillä ole väliä, postaatko minä päivänä ja mistä teemasta, ja olla teeman vierestäkin, kunhan on ilotteluun muuten sopivaa.:D Maanantaihin asti on linkki auki, joten odotan näkeväni postauksen juurikin terassilla olevasta kukasta tai jotain.;D

      Ihan hirveä tää sää, mut ei siitä sen enempää...

      Poista
  11. Onnea Taina vuoden ikäiselle kukkailottelulle. ❤ Se on ollut menestys. Tarkoitus on ollut osallistua tähän viikkoon...arki vain vie mennessään. No viikonlopun aikana sitten viimeistään. :) Meillä huonosti vielä vihertää, täällä on niin kylmä, en muista koska olisi ollut näin kylmä keväällä. Aurinkoa nyt kiitos! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Kukkailottelu on teidän ilottelijoiden ansiota, hieman laihaksi se jäisi, jos olisi pelkästään mun varassa!<3
      Jään odottelemaan sun postausta!:D

      Poista
  12. Niin sympaattiset pienet kukat. Huomenna taitaa tulla taukoa mun ilotteluun niin ihanaa kuin tämä onkin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ei tainnutkaan tulla!:P Ihanaa, kun olet mukana!<3

      Poista
  13. Ihana tuo villipelargoni, haluan myös! Ja muutenkin taas ihania kuvia :)

    Aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kisu!<3 Ihan heräteostos tuo villipelargoni, mutta ei kaduta!
      Juu, aurinkoa(kin) on saatu, ja räntää ja rakeita ja tuulta ja pilviä...:D Ihan kamala sää, mut ei välitetä!

      Poista