lauantai 22. huhtikuuta 2017

Jouluruusut terassilla



Varmaan ihan jokaisena keväänä viimeisen kymmenen vuoden aikana olen innostunut laittamaan terassille kevätkukkia maalis-huhtikuussa, ja joka kerta se on ollut (tietenkin) liian aikaisin. Tänä vuonna ostin ensimmäiset ulkokukat Kevätmessuilta. Syvät lilat, melkein mustat kukat ovat viehättäneet jo monta vuotta, ja kun näin tumman jouluruusun, tiesin, että sellainen on saatava. Kaveriksi tummalle ostin vaaleanpunaisen ja sellaisen, jossa on sekä tummaa, että vaaleanpunaista. Kukat istutin Clas Ohlsonilta talvella ostamaani metallikulhoon, jota myydään sekä istutus- että tuliastiana.







Aikomus oli kaunistaa näillä etuterassia, ja istuttaa ne myöhemmin kukkapenkkiin. Kuten kuvista näkyy kaikki oli mallillaan ennen pääsiäistä. Vaan kevät onkin ottanut pääsiäisestä saakka takapakkia, ja kun aluksi nostin kukka-astian yöksi sisälle, en enää moneen päivään ole viitsinyt siirtää kukkia eteisestä minnekään, koska päivälläkin on tuullut, satanut lunta ja välillä on ollut miinusasteita! Nyt kyselenkin asian paremmin tuntevilta, pitäisikö minun vain istuttaa ne jo tuonne kukkapenkkiin yöpakkasista huolimatta? 





 
Tuolla eteisessä nämä jouluruusut siis tälläkin hetkellä tuijottelevat masentuneina (olen siitä varma) itseään peilistä! Viime vuosina olen alkanut toden teolla kaipaamaan meille viileää verantaa, jossa voisi säilöä kasveja talven yli ja kasvattaa uusia kesää varten. Sellaisessa paikassa jouluruusutkin varmaan viihtyisivät! Ei siis ihan nappiin mennyt tämä postaus tämän päivän Kukkailotteluteemaan kohdallani... Toivotaan, että alkaisi pikku hiljaa jo lämmetä!






Tule sinäkin juhlimaan Kukkailottelusynttäreitä linkittämällä kukka-aiheisia postauksia tai kommentoimalla niitä! Eri päiville on omat teemansa.  Voit osallistua vaikka joka päivä! Postaukset linkitetään tällä viikolla kaikki maanantain postaukseen. Muista linkittäessäsi linkittää kyseisen postauksen osoite, ei blogin pääsivun osoitetta, sillä on lukijoille ikävää joutua selamaan löytääkseen oikean postauksen! Liitäthän ystävällisesti postaukseen linkin myös tänne Mansikkatilan maille!<3 


Teemat eri päiville ovat tällä viikolla:

maanantai & tiistai: Vuosi Kukkailottelua ( koosteita, poimintoja, parhaita kuvia ja kukkaideoita)
keskiviikko: Vihreää! (viherkasveja, taimia, versoja tms.)
torstai: Kukallista (mutta ei kukkia, kukalliset kahvikupit, ihanimmat kukkatyynyt, tapetti tms.)
perjantai: Iloa leikkokukista
lauantai: Pihalla / Terassilla / Luonnossa kukkii jo!
sunnuntai: Kukat osana asetelmaa (still life kuvia)


Teemat ovat erityisesti itseäni varten. Tietenkin olisi mukavaa, jos saisin muitakin innostettua kuvaamaan uusia asioita, uudenlaisesta näkökulmasta, ehkä opimme samalla uutta! Linkki on auki maanantain postauksessa, ja se on auki koko viikon maanantai-iltaan saakka. Sieltä löytyvät myös tarkemmat ohjeet linkittämiseen. Eri päivien teemohin voit osallistua muinakin päivinä, jos et heti ennätä mukaan.

Kannattaa ehdottomasti osallistua Kukkailotteluun, joko linkittämällä omia postauksia tai kommentoimalla tänne Mansikkatilan maille tämän viikon Kukkailottelu-postauksiin (maanantai, tiistai, keskiviikko, torstai, perjantai), sillä tuhansien ideoiden Järvenpään Kukkatalon ihana Saija Sitolahti lupasi arvottavaksi kaksi lahjakorttia tällä viikolla osallistuvien kesken! 

Yksi 30 euron lahjakortti arvotaan linkittäjien kesken (jokainen linkitys vastaa yhtä arpaa). Toinen 30 euron lahjakortti arvotaan kommentoijien kesken samalla periaatteella, (jokainen kommentti näiden synttäripostausteni lopussa toimii arpana). Lahjakortit ovat sellaiset, että pystyt käyttämään sitä missä tahansa Interflora -kukkakaupassa, jos Järvenpään Kukkatalon valtavan upeat valikoimat ovat harmittavan kaukana. Järvenpään Kukkatalon Fb-sivuja sekä Insta-tiliä kannattaa muuten liittyä seuraamaan, asuitpa lähellä tai kaukana, sillä sieltä voi poimia monta ihanaa kukkaideaa!
 
 Kukkailoa päivääsi!🌼

Taina

 

10 kommenttia:

  1. Rakastan jouluruusuja!!!!
    Niin kauniita!
    Lähetän heti tuulen mukana lämpöä ja aurinkoa sinne pohjoiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lämpölähetyksestä!<3 Tuli perille!;D
      Sama rakkaus noihin jouluruusuihin.:) Mietin, että mihin ja miten noita pihaan istuttaisin...Täytysi opiskella!:)

      Poista
  2. Samaa mieltä. Lämpö ois kiva :) Istutin kukkien taimia isompii ruukkuihin auringon porottaessa taivaalla ja hetkenpäästä sain kivan raekuuron niskaani!
    No nyt on taimet kasvihuoneessa ja lämppäri päällä...pysyy muutaman asteen plussalla ja eikös taimia pidäkin jotenkin kylmäkäsitellä???
    Itse kannoin jouluruusun sinne kasvihuoneeseen, eli en osaa nyt auttaa asiassa :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äh, epää!! Mul ei oo kasvihuonetta!:P Just nyt oon tosin tyytyväinen, että ettei ole sitä kasvihuonetta...kävin kukkapenkkiä siistimässä, ja tuntuu, että kerrallaan saa ihan tosi vähän tehtyä. Näen vain keskeneräisyyttä ja to do-lista kasvaa mielessäni.:/ Noh, kyllä se taas tästä. Onneksi tänään on ollut ihan loistava päivän sään puolesta!<3

      Poista
  3. Onpa ihania istutuksia. Mulla ei ole vielä mitään mutta meillä onkin niin paljon lunta ettei vielä varmaan kannate paljoa mitään istutellakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!<3 Oulussa ei varmaan vielä ole ulkokukkien aika, ei edes orvokkien? Aikamoista keikkumista se on ollut täällä etelässäkin.:) Tekisi kyllä mieli laitta vaikka niitä orvokkeja, niitä mulla ei oo moneen vuoteen ollutkaan!:D

      Poista
  4. Kaunis istutus!
    Olen aina luullut että jouluruusut on aina valkoisia. Tuo tumma on kyllä äärimmäisen upea väri!
    Minulla on ollut narsisseja pääsiäisestä asti terassilla, muttei ne edelläänkään ole kukassa. Kaupassa oli jo orvokkeja, mutta jotenkin tämä kylmä sää ei innosta yhtään laittamaan niitä vielä ulkosalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Mulla on ollut suorastaan vimma löytää tuollainen tumma jouluruusu...Saapa nähdä kuin mulla käyn sen kanssa.:/ Mulla tekee mieli orvokkeja just tänään, kun viimein on ollut hieman lämpöä.:)) Niiden kanssa voisi istuttaa vaikka helmihyasintteja noin aluksi...Hitsi, kun yöt on edelleen pakkasella!

      Poista
  5. Meillä on ainoastaan vähän ankeat tete-narsissit etuovella. On ollut niin kylmää, ettei raukkaparat ole kunnolla vielä auenneet, vaikka kaksi viikkoa ovat tuolla pihalla olleet. Ehkä ensi keväänä meidänkin terassilla on jotain vähän valmiina, kun tämä kesä on aikaa laittaa ja suunnitella. Jouluruusu on kyllä kaunis, mutta harmikseni onnistun sen tappamaan jo ennen uutta vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, jotain narsisseja munkin ois varmaan kannattanu laittaa! Oon niin varma, että nämä eivät elä penkkiin asti.:/ On mullakin niitä jouluruuja ollut parikin kappaletta joulun tienoilla, toisen vein muistaakseni varastoon, sillä ajatuksella, että yritän vielä istuttaa sitä...:)

      Poista