maanantai 21. maaliskuuta 2016

Pääsiäiskattausharjoitukset vol 2



Ruokapöydän kattaminen on yksi lempipuuhiani erityisesti juhlapäivinä, joten ajattelin viikonloppuna hieman harjoitella tulevaa pääsiäistä ajatellen. Edelliset kattausharjoitukset pidin viikko sitten täällä. Nämä ovat jälleen kattauksia yhdelle, sillä mielellä rakennettu, että tästä voi sitten helposti ottaa mallia koko pöydän kattamiseen.






Ensimmäisessä kattauksessa halusin käyttää maanläheisiä värejä. Kattauksen pohjalle laitoin rusehtavan kaitaliinan ja sen päälle punotun alustan, joita Etola myy ymmärtääkseni edelleen.  Lautaset ovat ruskean, valkoisen ja beigen väriset. Aluslautasen, jota käytän usein juuri katelautasena, kukkakuvioinen reunus on minusta ihana. Muistuttaa hieman käsintehtyjä lautasia, joita suorastaan himoitsen itselleni.;) Lautasliina on pellavanvärinen ja Finnmarilta ostetussa lautasliinarenkaassa on sekä pellavaa, että narua. Lautasliinarenkaan alle sujautin oksan rosmariinista tuomaan vihreää, sekä levittämään ihanaa tuoksua.



 



Rusehtavaan Mariskooliin keräsin kattaukseen sopivia pääsiäismunia. Kukkiin en ole näissä harjoituskattauksissa puuttunut, ne ovat saaneet olla juuri sellaisina kuin ne ovat sattuneet olemaan. Tähän kattaukseen sopisi mielestäni loistavasti vaikkapa valkoiset tulppaanit, joiden sekaan voisi laittaa joko mustikanvarpuja tai pajunoksia, tai vaikka molempia! Toinen kiva vaihtoehto voisi olla laittaa yrttejä kauniissa ruukuissa kattauksen keskelle...


Toiseen kataukseen halusin enemmän hienostelua! Turkoosi pellavalautasliina, "hopeinen" lautasliinarengas ja näyttävä (Finnamarilta 2kpl/1e) höyhen..vai onko tuo jo sulka...ovat juuri toimiva kolmikko tähän tarkoitukseen.




Lautasen löysin Clas Ohlsonilta vahingossa, tykästyin sen väriin ja kiviseen vaikutelmaan. Lautanen on vaikutelmasta huolimatta bambua, ja tällä hetkellä noilla lautasilla on hintaa 1,49 kappale (puoleen hintaan), joten eivätpä todellakaan ole hinnalla pilattuja. Tämän kattauksen alle vaihdoin Riviera Maisonin kattausalusen, sekä Ikean pyöreän, punotun, tabletin.




Maljakossa oleviin oksiin kiinnitin valkoisia höyheniä ja ripustelin vaaleita koristemunia. Toisaalta tässä kattauksessa voisi revitellä väreillä, ja tuoda vaikka lilaa, oranssia ja keltaista kukilla, munilla tai höyhenillä. Jälkeenpäin harmitti, etten muistanut kokeilla teekuppikoristetta tämän kattauksen koristukseksi. Onneksi valokuvia voi yhdistellä mielin määrin!





Tällaisia kattausjuttuja tällä kertaa. Luulen, että näistä harjoituksista on itselleni hyötyä, vaikkei lopputulos olisikaan tismalleen samanlainen lopulta. Toivottavasti sinäkin inspiroiduit!

Mukavaa pääsiäisviikkoa!

Taina

12 kommenttia:

  1. Tarviipas mennä käymään Olsenilla, kiitti vinkistä ja kauniita kattauksia <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marina!<3 Ostin vain tuon yhden lautasen sillä ajatuksella, että jos en halua useampaa, niin käytän tuota aluslautasena. Taidanpa kuitenkin hakea muutaman lautasen lisää, sillä kaikki mun ruokalautaset ovat valkoisia tai vaaleita! Vaihtelu virkistää.:)

      Poista
  2. Minunkin lempipuuhaani tuo kattausten ideointi! =)
    Hyvin sievä pellavainen lautasliina aivan ihanilla kukkalautasilla!!
    Rosmariininoksa tuo juuri sopivan kauneuden kokonaisuuteen.
    Ja höyhen on hieno! Minullakin tuollainen , ehkä vielä hitusen suurempi, sulka keikkuu vaasissa!

    Hurmaavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minusta tuntuu, että meillä on hyvin samanlaiset mieltymykset monessa muussakin, Susanna!:)
      Pellava on minusta NIIN ihana materiaali kaikissa kodintekstiileissä ja vaatteissakin.<3 Siinä on sitä luontoa ja luonnollisuutta. Finnmarilla on niitä isompiakin sulkia myynnissä, ja onpa tullut muutamaan kertaan niitä hypisteltyä...;D

      Ihanaa pääsiäisen aikaa Susanna!

      Poista
  3. Kivoja ideoita sinulla! Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, eikös. Aurinkoista pääsiäisviikkoa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!:) Näin mäkin ajattelin, että jos kerrankin ois pöytä valmiina samaan aikaan kuin ruoka!;D Meidän miesväki on kyllä tottunut, että juhlapäivinä voi joutua odottelemaan, sillä kattauksen tultua valmiiksi pitää vielä ottaa kuvia.:P Oikein ihanaa viikkoa sinulle!<3

      Poista
  4. Ihania ideoita ja kuvia! :) Tuo turkoosi liina sulan kanssa oli aivan yli-ihana! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kata Maria!<3
      Mulla on taipumus pitää ihan erilaisista asioista ja joskus on vaikea päättää, mitä haluaa juuri tästä syystä. Onneksi nää pöydän kattamiset ei ole niin tärkeitä päätöksiä, että voi hieman leikitellä ja tehdä milloin mitenkin.:D

      Poista
  5. Huolettoman ruttuinen pellavainen lautasliina + naru + rosmariini = <3 <3 <3 (uus yhtälö opeteltavaksi matikan tunneilla :)). Hyvin samantapainen kattaus, jota ihastelin eilisillan kaapinraivauksen yhteydessä esiin putkahtaneessa Talo&Koti-lehdessä (oli vuoden 2012 pääsiäisnumero, joka päätyi sen takia vasta lukutuokion jälkeen paperinkeräykseen).

    JOS joskus innostun satsaamaan juhlaruokiin ja kattauksiin, mun on pakko hommata kaikki rekvisiitta luonnosta, koska kaapeista sitä ei enää löydy :D. Mutta tänä(kin) pääsiäisenä lomaillaan miehen kanssa muualla ja nautitaan valmiin pöydän antimista.

    Olet kyllä viitseliäs, mutta toi on kyllä just tollasta kivaa puuhastelua, josta tulee iloinen mieli. Etenkin, jos kuvatkin onnistuu. Mulla on puuhat viimeaikoina olleet aika toisenlaisia ja kamerakin ihan oman onnensa nojassa, mutta kyllä sellainenkin kausi vielä tulee, että se taas kiinnostaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, pitää varmaan huomenna opettaa toi yhtälö!;D Sopii hyvin kolmasluokkalaisillekin.:) Jaahas, sieltäkös mun idea sitten olikin peräisin! Oikeasti, epäilen, että moni asiaa tulee juuri tuolla tavoin jostain mielen sopukoista. Toisaalta musta alkoi tuntua, että satoin tehdä tän saman jo viime juhannuksena. En jaksanut edes lähteä tarkistamaan, että oliko näin, mutta se tuli mieleen, kun luin sun kommenttia. Muistelen, että tykkäsit siitä kovin.:D

      Hei, sun "puuhastelut" on paljon enemmän kuin puuhastelua! Nää mun jutut on just sitä. Mutta nyt on itsellä tilaus tälle, joten sitä täytyy sitten tehdä, mikä tuntuu hyvältä.:D

      Poista