lauantai 12. maaliskuuta 2016

Inspiraatio: Hempeä pääsiäiskattaus



Nyt kun ompelukone ja kaikki tarpeet ovat pitkästä aikaa levällään kodinhoitohuoneessa, päätin ommella uudet pellavaiset lautasliinat vaaleanpunaisesta kankaasta, josta ompelin itselleni tunikan muistaakseni kaksi vuotta sitten (eli luultavasti neljä:P). Tarkempi juttu ompelusta ohjeineen löytyy huomenna Pienestä Teehetkestä. Inspiraation lähteenä toimi Kukka ja Sisustus Neilikasta haettu perjantaikimppu, jossa tällä kertaa on pioneita ja anemonea. Puuterinvärisen jaloleinikin ja erittäin hennonkeltaisen tulppaanin hain inspiksen saatuani vielä Villiviinistä ihan tätä kattausharjoittelua varten. Tulppaani oli liian iso kattaukseen, jaloleinikki sen sijaan oli juuri sopiva. Molemmat koristavat nyt eteisen lipaston asetelmaa.





Pääsiäisenä syödään hieman juhlavammin ainakin pari kertaa, joten ihan mukava hieman miettiä etukäteen tuota kattauspuolta. Mulla on tapana rakentaa kattauksista aika runsaita, mutta tällä kertaa ajattelin pyrkiä yksinkertaisempaan ja rennompaan ilmeeseen.:) Tässä siis kattaus yhdelle, ihan vain harjoittelumielessä.





Käytän todella harvoin isoa pöytäliinaa, koska riittävän isoja liinoja meillä on oikeastaan yksi. Sekin on oma tekemäni, virolaista pellavaa. Sen sijaan erilaisia tabletteja löytyy moneen lähtöön ja tähän valitsin monta vuotta sitten Hemtexistä ostamani valko-vaaleanpunaisen. Riviera Maisonin rottinkiset kattausaluset ovat ehkä hieman menettäneet viehätystään, mutta tähän ne sopivat minusta, tuovat sopivasti luonnonläheisyyttä ja rouheutta. Ruokalautaset ovat kirppisostoksia ja harmaat leipä/salaattilautaset puolestaan sisustuskaupan loppuunmyynnistä. Samantapaisia myy nykyään esim. Ikea. Taittelin lautasliinan suorakaiteen muotoon ja sipaisin ympärille rouheaa narua. Narun alle sujautin jaloleinikin oksan ja pääsiäishöyhenen. Ruokailuvälineet lisäsin rennosti lautaselle, ja lasiksi valitsin Ultima Thulen olutlasin, joka sopii minusta ihan maito- tai vesilasiksikin.




Pinterestissä näin kivan pääsiäiskoristuksen, ja tämä kuva heikosti mielessäni päätin vielä kokeilla tällaista teekuppi/linnunpesä/koristemuna viritelmää. Aika hauska minusta!



Joko sinulla on mielessä pääsiäinen ja muut kodin kevätjutut?

Taina

p.s: Pääsiäisarvontaan pääset tästä. 

10 kommenttia:

  1. Ihastuin totisesti tuohon kahvikuppi-kuvaan!!
    Hurmaava!
    Ja tuo lautasliinan sävy vie sydämen...niin sievä!
    Odotan innolla huomista Teehetken postaustasi!

    Lempeää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Alkuperäinen on minusta vielä raikkaampi, koska kupit ovat valkoiset ja vihreää, ah!<3 Aika hauska joka tapauksessa noin värikkäämpien kuppien kanssa.:) Olisin toivonut ehtiväni kokeilemaan Chalk Paintia koristemunille, mutta kaikkeen ei aika riitä millään...

      Mulla olis niin monta kivaa kangasta tuolla kaapeissa, että syyhyttäisi todella ommella kaikenlaista. Nämä lautasliinat nyt ovat sen verran simppelit ja nopeat toteuttaa melkein vieraita odotellessa.;D

      Poista
  2. Kaunis kattaus - tuo vaaleanpunainen on todella kaunis sävy! Meillä haettiin tänään pajunkissoja ja koivunoksia sisään. Asettelin pikkunarsisseja ja höyheniä sekä koristemunia jo yhteen asetelmaan... En ihan ole tyytyväinen, mutta katsotaan mitä siitä vielä tulee :)
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, oi koivunoksia pitäiskin ottaa maljakkoon! Vihreän (ja värien) kaipuu sen kun pahenee.:) Onneksi aurinko on paistanut tänään täydeltä terältä ja virtaa riittää ihan siitä ilosta! Etuterassillekin tekisi mieli tehdä jotain, onhan nuo syyskukat todellakin nähneet parhaat päivänsä...Laitahan kuvia, jotta päästään inspiroitumaan!:)

      Poista
  3. Suloinen hempeä kattaus :) Pinterestistä löytyykin kaikkea ihanaa, sieltä jos ei löydä vinkkiä niin ei sitten mistään :) Leppoisaa sunnuntaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, se on juuri noin! Toisinaan tulee kyllä runsaudenpulaa, kun alkaa selata Pinterest-ideoita.
      Oli kiva päivä. Mukavaa uutta viikkoa!:)

      Poista
  4. Kiitti ideasta!
    Minulla on tuollaisia kerttislautasille tarkoitettuja meriheinä'lautasia' ja Nyt sain niille uuden käytöidean,juuri sopivat meidän lautasille ( piti heti kaivaa esiin ja kokeilla) :)
    Ihanan keväiset kahvikupit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiva jos oli iloa tästä postauksesta!:) Ostin nuo venäläiset teekupit joskus kirpparilta, sillä näin mielessäni ne kesähuoneessa, ennen kuin koko rakennusta oli olemassakaan.;D Sittemmin olen lakanut juoda enemmän kahvia, mutta haaveilen pitäväni vielä joskus oikein teekutsut!:)

      Poista
  5. Ihania kuvia! Kattaus on hieno!
    Ja nuo kahvikupit on hienot!
    Mukavaa sunnuntai päivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!:) Tuli hyvä mieli kommentistasi.<3
      Kivaa uutta viikkoa!

      Poista