perjantai 27. huhtikuuta 2018

Kukkailottelua terassilla - Vihdoinkin!



Terveiset Pihapiiri -messuilta! On kivat messut, kaikkea kaunista ja ihanaa Lahden messuhalli pullollaan. Voi hyvinkin olla, että menen vielä uudelleen, ilman lapsia ja aikarajoitteita.:)







Tänä keväänä on joutunut hillitsemään itseään toden teolla, sillä kylminä jatkuvat yöt ovat rajoittaneet ja rajoittavat edelleen ruukkuistutusten laittamista. Kevätmessuilta kuitenkin ostin perunanarsisseja, jotka jo viime viikon Kukkailottelussa esittelinkin ja kaunokaisia, ajatuksena laittaa kukat ulos kevätterassia kaunistamaan. Tämän viikon alussa viimein asettelin ne ruukkuihin etuterassille. Vihertalo Varpulasta bongasin kevätistutuksiin kahta erilaista narsissia sekä pari kerrottua tulppaania edullisesti, muratit ovat puolestaan Terrasta ja valkoiset helmihyasintit Plantagenista.  Ruukkuistutuksissa tykkään tehdä tuollaisia monen lajin istutuksia, joissa saa olla jotain reunojen yli valuvaa, jotain taivasta kohti kurottelevaa sekä jotain siltä väliltä.:) 







Kolmena yönä olen joutunut nostamaan kukat yöksi sisälle. Nuo muut varmaan pienen pakkasen kestäisivätkin, mutta kaunokaiset eivät. En ole oikeastaan aiemmin ollut yhtään innostunut keltaisista narsisseista, mutta nyt ne näyttävät minusta aivan ihanilta, varsinkin kermanväristen narsissien kavereina.







Sattumoisin muistin tällä viikolla kirjastossa käydessäni etsiä käsiini lapsuuden rakkaan lukumuiston, Salainen puutarha -kirjan, ja löysin vieläpä upeasti kuvitetun painoksen. Epäilen, että omat puutarhahaaveeni juontavat pitkälti tuohon kirjaan. Olenkin tällä viikolla aloittanut aamut ja päättänyt illat lukemalla Salaista puutarhaa. Aika mukavaa ja rentouttavaa, someilut on pakostikin jääneet vähemmälle. Kunhan saan kirjan päätökseen, pystyn varmaan sanomaan, onko epäilykseni puutarhahaaveideni alkuperästä oikea.






Kiitos viime viikon Kukkailottelijat!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki tuttuun tapaan sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3

Hip huraa! Se olisi neljän päivän vapaa edessä, ja vappu! Suunnitelmissa on ainakin pihahommia, joten toivottavasti säät suosii edes hiukan.


Iloista viikonloppua!
Taina



16 kommenttia:

  1. Kauniit ja keväiset istutukset! Itsekin jo muutaman ruukun istutin: sinisävyisiä orvokkeja ja limen väristä suikeroalpia - kuvauskunnossa ne eivät vielä ole :) Krookuksiin oli tällä viikolla tyytyminen.

    Ihanaa viikonloppua ja iloista vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Suikeroalpi kuulostaa tutlta, mutten muista, millaiselta. Täytyy heti googlata!:) Krookukset on ihania!<3 Niihin on helppo tyytyä.;)
      Iloista vappua Riitta!<3

      Poista
  2. Ihanat kevätkukat. Totaalisesti olen ihastunut perunanarsissiin :)
    Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Nuo perunanarsissit on kyllä todella hyviä ruukkukukkia, kestää kauan, myös pientä pakkasta!
      Iloista vappua!<3

      Poista
  3. Meillä meni messuilla koko päivä...ihan vaan juorutessa ;) Olipas kiva nähdä edes vilaukselta <3 Voi olla että suunnistan vielä uudestaan messuille, varsinkin jos sää ei suosi ulkohommia. Jäi pari juttua vaivaamaan ja mietin tarvitsenko niitä todella ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos messuseurasta Satu!<3 Oli hauskaa!:)
      Tänään yritän jälleen pihalle...Takareidet sain jumiin viikonlopun kyykistelyistä.;D Ei ole keho vielä tottunut ulkohommiin. Ostin sitä myrkkyäkin kotiloille, jos vaikka tänään vähän tarjoilisi sitä heille vapun kunniaksi...:P

      Poista
  4. Narsissien hurmaa ja kaunokaisia!
    Ihania!

    Kaunista viikonloppua! ❤️

    VastaaPoista
  5. Ihanat narsissit ja kukkakuvat. Täällä yöpakkasta edelleenkin, taitaa tulla ensi yöksikin kun oli vetänyt jääriitettä lammikoihin ja ojaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Irja!<3 On täälläkin ollut yöpakkasia, kukat on joutunut nostamaan sisälle, ja illalla tarkistamaan tilenteen ja ennnusteet.:) Elän toivossa, että pakkaset alkaisi nyt olemaan ohi.:)

      Poista
  6. Vau, mikä määrä kukkasia! <3 Minäkin olen menossa Pihapiiri-messuille huomenna. En olekaan koskaan ennen käynyt, joten tosi mukavaa päästä sinnekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Tiedä vaikka ois melkein törmätty, sillä innostuin menemään uusintakierrokselle messuille.:D Ihan vain kaksi pientä kukkaa lisää kukkapenkkiin löysin...Tänään yritän ehtiä istuttelemaan!
      Toivottavasti messukäyntisi oli onnistunut!

      Poista
  7. Onpa kauniita kukkia!
    Itse en ole edes hankkinut niitä ensimmäisiäkään orvokkeja. Jotenkin innostus on ollut hukassa, ehkä menen huomenna käymään kukkakaupoilla. Olisi kiva saada vapuksi edes jotain väriä.
    Ihanaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Orvokit mulla on Kesähuoneen edustalla sinkkiämpärissä.:) Pitäisi käydä multaostoksilla, että voisi istutella muita istutettavia. Ehkä sullakin jo on niitä orvokkeja?
      Iloista vappua!

      Poista
  8. Hello Taina,
    in your photos a nice assortment of spring flowers.
    I am also linking up this week.
    Have a nice Springtime!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hi and thanks!<3 Nice to have You in Kukkailottelua!:) I love Spring!
      Same to You!

      Poista