sunnuntai 20. elokuuta 2017

Jaettu ilo // Syyskukkien arvonta



Menimme eilen Sadun kanssa Lepaalle hyvissä ajoin ennen loossini purkamista, tarkoituksena tutustua tämän vuoden näyttelyyn. Heti portilla törmäsimme Versoja Vaahteramäeltä Riinaan ja hänen bloggaavaan siskoonsa, ja läksimme yhdessä tutustumaan alueeseen. Loppujen lopuksi varsinainen näyttely jäi näkemättä, sillä kiertelimme enimmäkseen Lepaan kartanon upeissa puistoissa ja muu aika meni rattoisasti taimiostoksilla. Tyhjin käsin meistä ei palannut kotiin kukaan...





Tällainen kartanoromantikko on aivan myyty paikan kauneudelle. Mieleen tuli Salainen puutarha, joka osoittautui sekä minun, että Riinan lempikirjaksi! Voisin ottaa syksyn aikana sen luettavakseni uudelleen. Ääneen lukemista yritin joitakin vuosia sitten, siihen se ei mielestäni soveltunut ollenkaan.  






Loossin purku kävi suit sait sukkelaan, ja mahduimme sittenkin kaikkine kukkinemme autoon, eikä Satunkaan tarvinnut lähteä liftaamaan.;) Tänään olen siivoillut huonokuntoisia kesäkukkia pois ja laittanut saamiani Huiskulan syyskukkia ruukkuihin. 






Koska jaettu ilo on aina vähintään kaksinkertainen ilo, päätin tehdä kaksi kukkapakettia arvottavaksi blogini lukijoiden kesken. Yhdessä kukkapaketissa on:

1 x punainen krysanteemi
1 x lankaköynnös
1 x iso valkoinen syklaami
2 x iso pinkki syklaamia
3 x pieni pinkki syklaami
4 x pieni punainen syklaami
4 x hopealanka 




Kukat ovat Huiskulan lahjoittamia ja ainakin vielä erinomaisessa kunnossa. Kukat saa minulta Lahdesta, valitettavasti en voi niitä ryhtyä kuljettamaan kauemmas. Aikaa osallistua arvontaan on keskiviikkoon 24.8. saakka kommentoimalla tähän postaukseen tai sen linkkeihin Mansikkatilan mailla -Fb-sivulla tai instatilillä. Kerro vaikka oma syyskukkasuosikkisi!:)



Kivaa viikkoa!
Taina

36 kommenttia:

  1. Ihania kuvia <3 Niin kauniita nuo kaariholvet ja ihanan runsaita puutarhoja. Upea paikka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin!<3 Oli aivan kuin olisi päässyt johonkin toiseen aikaan ja maahan.<3

      Poista
  2. Kiitos kun pyysit mukaan. Oli niin hauska päivä, tulin ihan super hyvälle tuulelle ja tänään oli energiaa istuttaa ostokset, tehdä siis se kukkapenkki loppuun ja samaa tein kuin sinä...vanhat kukat meni kompostiin ja syyskukkia tilalle...
    Oikeastaan minun pitää varmaan jättää osllistumatta arvontaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos seurasta!<3 Todella, päivä oli hauskin pitkään aikaan!<3
      Eilisen energialla olen saanut tänään monta juttua tehtyä, mitä olen vain lykännyt.:)
      Kiitos avusta! Olet kukkasi ansainnut!<3

      Poista
  3. Hyvältä näyttävät. Mukana!

    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä noilla ainakin osan terassia tai parveketta somistaa.:)

      Poista
  4. Vai tuollaiselta näyttää Lepaalla, kaunista tosiaan! Ja kauniita syyskukkia olet arpomassa, syklaamit ovat ihania! Taidanpa kokeilla onneani:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mielettömän hurmaava paikka!<3 Toivottavasti ensi vuonna voisin tutustua ihan näyttelyynkin!;)

      Poista
  5. Näissä kukkasissa olisi kyllä ihan meidän tämän kesän värit. :P Krysanteemeja aina kaupassa ihastelen, mutta en sit kuitenkaan ole raaskinut ostaa. :,D (koivikonkatveessa@gmail)

    Tuota teidän Lepaan haastetta on ollut kiva seurata. Tuollaista olisi kyllä ollut itsekkin hauska päästä toteuttamaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, en ole muistaakseni koskaan ostanut yhtään krysanteemia, koska mua ärsyttää, että niitä myydään keskellä parasta kesää, ja pidän niitä syyskukkina.;))) Lahjaksi olen joskus saanut, ja ihan tykännytkin. Onneksi sain myös altakasteluruukkuja, sillä olen hieman tuurikastelija nykyään!:P
      Haasteesta jäi todella hyvä mieli itselleni. Opin paljon ja tapasin monta huippukivaa ihmistä siinä ohessa.<3

      Poista
  6. Vau miten upea puutarha! Minun lemppari syyskukkani voisi ollla vaikka syyshortensia. Ihailen naapurin pensasta aina kun se kukkii niin kauniisti. ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!<3 Syyshortensia on munkin ehdoton suosikki, omani on aika pieni...:/ Mm. Joutjärven kirkon pihassa kasvaa upea, iso, hortensia, jota myös ihastelen ohi ajellessani.:)

      Poista
  7. Minusta oli niin ihanaa, kun pääsit mukaan tuonne Lepaan näyttelyyn. Itse olen ihastunut nyt tuohon hopealankaan, koska se on karun kaunis ja kestää hyvin. Sitten tietenkin tykkään noista krysanteemeista. Ihana arvonta ♥ joten mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!<3 Kiitos Krisse!<3
      Satun suosikki on sama, hopealanka. Kyllä minäkin siitä tykkään, sillä se todellakin säilyy kauniina, vaikka olisi kuollutkin.;D

      Poista
  8. Varmasti ollut kiva kokemus päästä toteuttamaan itseään tuonne Lepaan näyttelyyn! Ja kyllä sinun "osastosi" oli kauniisti toteutettu. Olit ihan oikeassa paikassa ;)
    Kivaa uuttaa viikkoa<3
    Ps. tällä kertaa jätän arvonnan väliin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Ellen!<3 Jäi hyvä mieli tästä haasteesta.:)
      Harmi, kun asut niin kaukana!

      Poista
  9. Kiitos kun muistutit Salaisesta Puutarhasta. En muista siitä enää muuta kuin sen, että se oli jotenkin mystisen ihanaa luettavaa. Ja siinäpä voisikin olla pelastus mun tän hetkiseen olotilaan (= ketutukseen :)), jolla saisin muuta ajateltavaa ja paettua maailmasta vähäksi aikaa ihan kokonaan.

    En jotenkaan vielä(kään) suostu ajattelemaan syksyä, mutta aamulla tuli kyllä todettua, että oven pielessä oleva valtavaksi meidän loman aikana (talkkarina toimineen kuopuksen ansiosta) kasvanut Diana on tässä viikon mittaan tullut tiensä päähän ja pitää korvata jollain. Ei kuitenkaan mun ykkösinhokeilla pallokrysanteemeilla, joita täällä pursuaa kaikki kaupat Tokmannista lähtien. En tykkää.

    Mieluusti koristelisin ovenpielen vaikkapa noilla sun kauniilla valinnoilla, mutta kun ei ole tietoa, milloin tie vie siihen suuntaan (pelipoika justiin ajeli viikonloppuna eestaas), en uskalla osallistua arvontaan, vaan parannan muiden mahdollisuuksia jättäytymällä sivuun :).

    Ja muistinko jo sanoa, että sun Lepaan loossi oli todellakin ihan sun näköinen. Eli ihana <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hämärästi muistan minäkin tuon kirjan, mutta jotenkin näin sen puutarhan niin elävästi silmissäni!:D Täältä lähetän sulle saavillisen hyvää mieltä, jotta ketutus menisi ohi.<3
      Ei nuo krysanteemit kuulu meikäläisenkään suosikeihin, mutta pakko tunnustaa, että ruukuissa ne näyttävät oikeasti kivoilta.;D Ärsyttää, kun niitä myydään jo keskikesällä, vaikka on KESÄ!:P
      Mies kävi harkkapelin katsomassa perjantaina, mutta sanoi, ettei vastustajilla ollu nimiä paidoissa. Höh! Laita viestiä, kun oot tulossa maisemiin, niin tuun mukaan kannustamaan!<3

      Kiitos, muistit kyllä!:)) Ihana!<3

      Poista
    2. Ihan varmasti laitan :). (Pojan pelinro näytti olevan vanha tuttu 26, jolla myös isänsä aikoinaan pelasi. Kivaa, kun perinne sai jatkoa myös siellä. Viimevuotisesssa joukkueessa nro ei ollut vapaana).

      Ja eilen kävin heti lainaamassa sen Salaisen Puutarhan. Oli vaan aika shokki se kirjoitustyyli, jossa päähenkilöä pientä Mary-tyttöä kuvailtiin laihaksi, keltaiseksi ja kärttyiseksi ruipeloksi. Hui. Enää ei varmaan saisi moista tekstiä julkaista, mutta 100 vuotta sitten näköjään sai.. Vähän jotenkin sellasia synkkiä ja kolkkoja alkutunnelmia, mutta jännityksellä odotan sitä, kun se mystisen salaisen puutarhan sisäänkäynti löytyy.

      <3<3<3

      Poista
    3. Jes! Jään odottamaan meidän treffejä!<3

      Hitsi, tänään muistin etsiä Salaista puutarhaa minäkin...Luulin sen olevan töissä, vaan löysinkin vain Pikku Prinsessan, muistaakseni ihana kirja sekin aikoinaan! Täytyy jaktaa etsintää. Olen varma, että en ole kirjasta luopunut, koska se oli niin tärkeä joskus. Se on sitä paitsi muistaakseni äitini vanha!:)

      Poista
  10. Oli kyllä niin mukava kierrellä yhdessä ja tutustua teihin Sadun kanssa paremmin! Juttua riitti heti, kuin vanhoilla tutuilla.
    Tuo "Salaisen puutarhan" fiilis oli jotenkin ihan käsinkosketeltavaa tuolla puistossa. Mun täytyy näyttää sulle se kuvitettu versio joskus, kun tuutte käymään. Täällä on sun oksakarahka ja ruukku hyvässä hoidossa ja tallessa. Toivottavasti saan ne pian toimitettua oikeaan kotiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen vieläkin ihan fiiliksissä meidän tapaamisesta! Ihan kuin ois tunnettu aina.<3
      Mietin, että ajelisinko hakureissulle joku iltapäivä...Jätin osan kukista odottamaan ruukkua nimittäin.:) Ja olishan kiva nähdä teidän huikea puutarha, josta Eija on puhunut monet kerrat!<3

      Poista
  11. Onpa kauniita! On ollut puhetta Lahden reissusta, joten liitynpä arvontaan mukaan.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa Lahteen!:) Täällä on vaikka mitä nähtävää ja koettavaa!

      Poista
  12. Niin kaunis, jopa englantilaistyylinen puutarha muureineen ja portteineen Lepaalla!
    Monet kerrat olen Lepaan puutarhakoulun kanssa tehnyt yhteistyötä, mutta koskaan en eksynyt sinne itse!
    Ihania fiiliksiä.

    Kaunista uutta viikkoa, ystäväni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tuo on aivan lumoava paikka!<3 Säkin oisit viihtynyt meidän seurassa.:)
      Ihanaa viikkoa Susanna!<3

      Poista
  13. Mukaan arvontaan!
    Ihania kuvia sinulla :-)
    satu.kantoluoto@hotmail.com

    VastaaPoista
  14. Vieläkö ehtii mukaan vai joko olet arponut..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ehtii!:) Jos arpa osuu sun kohdalle, tavataan livenä!<3

      Poista
  15. Voi kuinka kaunis paikka. En voikaan osallistua arvontaan, kun on tuota matkaa meidän välillä. Eikä oikein ole tuttuakaan, jolle voisin lahjoittaa, jos voittaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!:) Harmin paikka, näitä ei mitenkään voinut laittaa postin kuljetettavaksi.:P

      Poista
  16. Osallistuisin, jos ehtisin käymään viikonloppuna Lahdessa. Mutta nyt on kalenteri täynnä muuta puuhaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun täytyy joku viikonloppu tulla tosiaan vastavierailulle! Sitten, kun on oikein tylsää ja harmaata. Ankeudenkarkoitusviikonloppu.<3

      Poista
  17. Lepaa on hurmaava paikka. Meillä on yleensä kesällä tapana pysähtyä veneellä laituriin, mutta tämän suven retket kärsivät oikukkaista säistä. Pidemmälle ei rohkene lähteä, jos keli on arvaamaton. Minulla olikin useampi postauksesi kukematta, kun (arvaatkyllämikä) on arki jyrännyt päälle täydellä höyryllä. Kirsikkana kakkuun sain flunssan. Plääh, mutta sinun herkullisista blogikuvistasi saan virtaa ja hvyää mieltä. Elokuisin terveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau! Veneellä Lepaalle! Kuulostaa tosi ihanalta!<3
      Juu, tiedän, tiedän.:)) Aikamoista on...Yritetään sinnitellä!<3 Meilläkin flunssat alkoi heti jylläämään, olen vielä säästynyt. Kop, kop!

      Kiitos ihanista kommenteista Tuija!<3

      Poista