perjantai 7. heinäkuuta 2017

Juhannusruusuja maljakossa ja sokeroituna - Kukkailottelua



Kesä on aika tavalla myöhässä, sillä esim. meidän Kesähuoneen nurkalla kasvava juhannusruusu on ollut parhaassa kukassa vasta viime viikonloppuna ja tämän viikon alussa eli siis heinäkuun alussa. Hyvä ettei minulta jäänyt kukinta kokonaan väliin, kun olen ollut jatkuvasti menossa! Mielessäni olin jo asetellut juhannusruusun oksan moneen kertaan pieneen Tine K:n maljakkoon. No nyt on! Eiväthän nuo kauan maljakossa kestä, mutta vallattomuudessaan ovat minusta jotain vastustamattoman kaunista ja tuoksu, se on ihana!




Olen muutenkin odottanut innokkaana juhannusruusun kukintaa, sillä halusin kokeilla myös juhannusruusulla terälehtien sokerointia. Juhannuksena sokeroin läheisen leikkikentän aidasta poimimani ruusun terälehtiä. Ne olivat oikein hyviä! Nyt tein saman juhannusruusulla. Ohjeet sokerointiin poimin Kukkamakuja -kirjasta. Sokerointi on helppoa. Terälehdet sivellään kananmunan valkuaisella molemmin puolin ja Siro-sokeria ripotellaan molemmin puolin terälehteä. Kuivuminen kestää muutaman tunnin, terälehden koosta ja paksuudesta riippuen.




Sokeroidut terälehdet nakkelin jälleen marenkisen mansikka-raparperipiirakan päälle. Juhannusruusun maku on ruusunmakuinen, ei liian voimakas, ettei tunnu hajuveden maulta. Kaupan ruusut eivät syötäväksi kelpaa, enkä söisi liian läheltä autotietä kasvavia ruusuja.  





Kiitos jälleen viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille! <3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3


Aurinkoista ja lämpöistä viikonloppua!
Taina 

19 kommenttia:

  1. Ihana idea sokeroida ruusun terälehtiä. Tuotahan pitää testata!
    Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua sinulle ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekin ihan uusi juttu ennen kuin tuosta Kukkamakuja-kirjasta luin! Mua harmittaa jo etukäteen, ettei koulujen loppumisen aikaan ole ruusut kukassa. Olisi aika ihana laittaa näitä ensi keväänä ylioppilaskakun päälle...<3

      Ihanaa viikonloppua Outi!<3

      Poista
  2. Siis Eiiiii...mun täytyy vaihtas kukkailotteliaihe 😨 me ollaan ihan liian samsnlasia...samat jutut vaikkei edes olla nähty saatika puhelimessa juoruttu!!!!! Nyt lähden töihin ja mietin mitä teen....vielä nää 2 päivää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori kirjoitusvirheet...silmät ei ole vielä heränny 😏

      Poista
    2. Kuule, sun kuvat oli ihan eri luokkaa, kun mun räpsyni! Onneksi postasit!<3
      Oot ihan just NIIN lomalla!<3 Jee!!:D

      Poista
  3. En olekaan koskaan aiemmin kuullut ruusun terälehtien sokeroinnista, miten ihana idea! Ja näyttää upealta tuossa piirakan päällä :) Ruusujen kukinta taitaa täälläkin olla vähän myöhässä, juhannusruusu tosin kukki aika lailla ajallaan. Aurinkoista viikonloppua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mäkään ollut kuullut ennen kirjasta löytämääni ohjetta!:) Voisi luulla, että konditoriot käyttäisivät noita sokeroituja terälehtiä, mutta oisko se sitten liian näpräämistä, ja ihmisillä epäilys mausta...Pienet vaaleanpunaiset terälehdet olivat mielestäni hieman parempia kuin juhannusruusun, mutta ihan hyvältä nämäkin maistuvat.:)

      Ihana viikonloppu tosiaan, ei oikein malta tietsikalla istua. Aurinkoa sinne!<3

      Poista
  4. Sokerisia unelmia teidän keittiössä...ihastuttavaa!!
    Olen joskus maistanut sokeroituja ruusun terälehtiä, mutta en juhannusruusun...maku mahtaa olla ihana!
    Se parfyymimainen minulekin tuli ekana mieleen, mutta jos ei, niin hyvä!
    Kaunista kukkaisviikonloppua sinne! (Täällä ainakin tiedossa...parit häät tänäänkin!:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juhannuksena sokeroimani ruusut olivat ihan todella hyviä, ja juhannusruusukin on ihan hyvää. Ne vaaleanpunaiset pienet lehdet olivat myös kuvauksellisempia.;D No, minusta tämä on ihana idea, josta en aiemmin tiennyt mitään!
      Ihanaa, kukkaisaa viikonloppua Susanna!<3

      Poista
  5. Ihania kukkia ja kuvia. Ja ihan uusi tieto tuo sokerointi. IHanaa viikonloppua

    VastaaPoista
  6. Oi, miten nätit! Juhannusruusu on yksi suosikkikukistani. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on munkin suosikki! Tuoksu on niin ihana ja väri kermaisen valkoinen.<3 Odotan edelleen, että viime kesänä istuttamani köynnösruusu avaisi nuppunsa. Väristä ja nimestä ei mitään tietoa.:)

      Poista
  7. Jännää tu sokerointi ja upea lopputulos! Voisikin kokeilla joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!:) Nyt kun tiedän sokeroinnin, niin luultavasti tulee tehtyä muulloinkin. Ajattelin kokeilla myös orvokkiin..

      Poista
  8. Juhannusruusu on yksi ihanimmista ruusuista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on!:) Onneksi ehdin kotiin kukinnan aikaan!:)

      Poista
  9. Vastaukset
    1. Jep, halusin ehdottomasti sen tähän postaukseen, jotta muutkin voi halutessaan kokeilla nyt, kun ruusut kukkii!:)

      Poista