keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Viherkasveja ja rosoisia ruukkuja



Iloista toukokuuta! Tuntuu, että huhtikuu meni ihan hujauksessa, ja yleensä tällä toukokuulla on tapana vilahtaa käsistä vieläkin nopeammin. Tänään on ollut puolestaan aivan maanantaifiilikset, saapa nähdä, mikä päivä huomenna tuntuu olevan.:) 






Vappu meni enimmäkseen kotia siivoillen ja järjestellen. Eteinen on nyt valmiina tuleviin ylppäreihin (Eteisestä postaan erikseen, kun saan kuvat otettua), jääkaappikin tuli siivottua. Meillä on ajatuksena hankkia vielä ennen juhlia varastoon uusi jääkaappi-pakastin kakkospakastimen tilalle, koska juhlien tullen jääkaappi tuppaa aina loppumaan kesken, ja toisaalta pakastintilaa on ollut liikaa. Yhdet juhlaleivonnaiset tuli myös testattua, reseptin voisin laittaa jakoon, kunhan ennätän. Pihalla olen ehtinyt aloittamaan vasta kukkapenkkien siivousta ja hieman haravointia, ei ole oikein säätkään nyt suosineet pihahommia.







Postauksen varsinaisena aiheena on pari uutta viherkasvia, jotka on oikeasti majailleet meillä kohta jo kaksi kuukautta. Ensin ostin Plantagenista isohkon sitruksen ruukkuineen ja heti perään tuollaisen tummalehtisen, apilaa muistuttavan, Villiviinistä myöskin ruukun kera. Jotain ei vain voi vastustaa, vaikken todellakaan ole viherkasvi-ihminen.;D Näitä en voinut, ja tuollaisia karhean rouheita ruukkuja toivoisin omistavani enemmän.

Ajatuksena on siirtää sitrus ulos, kun nuo yöt lämpenisivät hieman... Viime vuonna mulla oli myös sitrus, tuolloin Ikeasta, mutta se otti nokkiinsa, kun siirsin sen Kesähuoneeseen. Tällä kertaa sitrus saa siis mennä terassille. Oliviipuu olisi aika mainio kaveri sitrukselle, mutten taida raaskia sellaista hankkia, kun tapanani on tappaa ne syksyyn mennessä.






Olen huomannut, että itselläni on aika matala raja viherkasvien suhteen, mikä on liikaa. Tuohon olohuoneen tasolle se taitaa olla maksimissaan kolme kasvia. Poikien huoneisiin ja toisille tasoille olen siirtänyt toissa syksynä hankkimani kaktukset. 





Tuo apilan sukulainen (?) on innostunut iloisesti kukkimaan. Ihan tuoretta kuvaa ei tähän ollut nyt laittaa, kaikki kuvat ovat useita viikkoja vanhoja, osa maaliskuun puolelta, mutta kasvi on selvästi kasvanut näistä kuvista, ja kukkia kasvi on täynnä. 

Täytyy vielä pahotella sitä, että en ole ehtinyt kommentoimaan muiden postauksiin viime aikoina.<3 Käyn kyllä lukemassa postauksia kännykällä, mutta kommentointi sitä kautta tuntuu hankalalta. Yritän sitten peukutella postauksia facen puolella tai kommentoida instaan. Elän toivossa, että aika tarkalleen kuukauden päästä kiire helpottaa.:)

Mukavaa viikkoa! 
Sehän on tosiaan huomenna perjantainaatto!;)

Taina






16 kommenttia:

  1. IHanaa kun noi viherkasvit ovat tulleet mukaan sisustukseen oikein rytinällä. Meiltäkin löytyy viherkasvi lähes joka huoneesta.
    Oi teillä on yo-juhlat. Meillä on rippijuhlat ja jo niiden järjestelyitä mietin tuon tuostakin.
    Ihanaa toukokuuta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mäkin tykkään vaikka minkälaisista viherkasveista, mutta jännä juttu, että mulle tulee liikaa mummolafiilis, jos kasveja on useita.;))
      Jep, meillä on Nanni molemmat, ensin ylppärit ja kuukauden siitä rippijuhlat. Ajattelen, että nuo jälkimmäiset on pakko mennä vähän vähemmällä hössötyksellä...tai ainakin osittain hyödynnän samoja juttuja molemmissa juhlissa. Katsotaan nyt, kuinka pian ylppäreiden jälkeen jaksan aloittaa rippijuhlien mietinnän..
      Samoin!<3

      Poista
  2. Mä ostin keväällä pienen sitruksen ja se kuoli yhtä nopeasti kuin ystävänsä oliivipuu :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikä!:P Viime vuonna sitrukseni kesti reilun puoli vuotta, tämän on pakko kestää ainakin saman aikaa...

      Poista
  3. Onpa kivat hankinnat ja nätit ruukut myös! :) Toi apilan näköinen voisi olla joku Oxalis eli käenkaalin sukulainen. Meillä oli mielestäni joskus lapsuuteni aikaan pihalla kukkapenkeiss jotain hyvin saman näköistä kukkaa, mutta karsimme sen lopulta kokonaan pois, kun se vaikutti ihan pelottavan tehokkaalta lisääntymään. Kaunis kasvi yhtä kaikki. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinhän se onkin! Kiitos!<3 Jotain samankaltaista mulla on ollu parina kesänä ruukuissa, viime vuonna huomasin, että se oli siementänyt ja levinnyt ruukuista hieman pihallekin, mutta aika pienisti. Jännityksellä jään odottamaan...
      Kiitos Varpuslintu!<3

      Poista
  4. Voi, että tykkään tuollaisista rosoisista ruukuista!!
    Ja kateellisen katson rahapuutasi...olihan minullakin tuollainen komea ja kolmihaarainen, mutta otti ja mätäni. Pienen, pienen oksan sain pelastettua ja "kohta" minulla on taas komea rahapuu..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vieläkään unohtanut, kun näin kaatopaikkareissulla joidenkin miesten heittävän upeita saviruukkuja roskalavalla!:O En ehtinyt siihen hätiin, muuten olisin pyytänyt ruukut itselleni.:(
      Aika lähellä taisi olla mullakin rahapuun mädättäminen, sillä huomasin tuota suihkutellessani, että ruukun alunen ui vedessä. Kun olen kastellut sitrusta, on rahapuukin saanut vettä. Nyt hillitsen itseni! Tsemppiä rahapuun kasvatukseen!<3

      Poista
  5. Kyllä olisi sitruunapuu ihana. Molemmat ruukut ovat tosi ihanat myöskin. Tuntuu, että ruukkuja voisi aina vaan hankkia lisää. Oliivipuun saan kesällä aina kasvamaan, mutta talvetuspaikkaa ei ole ja näin ollen se kuolee aina. Nyt olen harkinnut, että en tälle kesälle hanki edes koko puuta, mutta saas nähdä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mä kuule kuolasin sitä oikeaa sitruunapuutakin, jossa roikkui jo kypsiäkin sitruunoita! Olis ihana joskus laittaa terassi kokonaan Välimeri-henkisillä kasveilla ja kukilla kauniiksi.<3 Olen vain aivan onneton niiden kaikkien kanssa, mutta ainahan saa haaveilla...ja yrittää uudelleen!:))

      Poista
  6. Olivipuut n minulla edelleen elossa ja nyt alkaa kolmas kesä...Ihmeitäkin voi siis tapahtua :)
    Millois tuon lupaamasi rahapuun oksa meille kotiutuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, sulla on hyvä talvetuspaikka oliiveille! Varastossa en ole kokeillut, siellä saattaisi onnistua, kun ei ole niin lämmin kuin kotimme talvella. Pitäisi vain muistaa käydä siellä kastelemassa, ja epäilen itseäni.;D
      No niin!! Saas nähä, koska muistan ottaa oksan mukaan, kun tavataan!:)

      Poista
  7. Minä ajattelin ostaa oliivipuun miehelle synttärilahjaksi. Hänen perheellään on "mökki" oliivilehdossa ja sieltä tulee meille aina aitoa ja vahvaa oliiviöljyä. Hong Kong kaupassa oli oliivipuita alle 20€. Tuo sitrus on aivan ihana kyllä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai että!<3 Ihana lahja ja sana oliivilehto on sanana niin ihania ajatuksia herättävä!<3 Kreikan matkoilla olen kuullut mm., kuinka lapsille ostetaan/istutetaan kastelahjaksi oliivipuu, ja muistaakseni se alkaa tuottaa satoa siinä rippi-iän aikoihin. Noissa etelän kasveissa on erityistä viehätystä!<3

      Poista