perjantai 23. maaliskuuta 2018

Kukkailottelua - Kukkatulva








Kun lunta tulee aina vain lisää, tuntuu ajatus keväästä vieläkin kaukaiselta. Sitkeässä on talvi tänä vuonna! Viime viikonloppuna siivosin terassia toiveikkaana, nakkelin vähän lumiakin kauemmas, jotta kevätaurinko voisi hoitaa lopun...Ehdin hetken kahvittelemaan terassilla, vaan niin jäätävä tuuli oli vielä, että minä ja kahvi jäähdyttiin myös hetkessä, ja totesin, että sisällä on toistaiseksi mukavampi olla. 








Tällä viikolla minua on vaivannut myös huvituksen puute bloggaamiseen. Huvitus minumus. Joskus ei vain huvita aukaista konetta. Minulla oli myös vaikeus päättää, kummat kukat laitan Kukkailotteluun: Olohuoneen kauniisti kukkivan magnolian ja kirsikanoksat vai keittiön raikkaan vihreä-valkoisenkimpun. Siispä laitan tällä kertaa kuvia molemmista. Keväinen kukkatulva tällä kertaa... Kirsikanoksat ostin viime viikolla KukkaKaristosta. Jo toinen kirsikanoksakimppu, jonka nuput aukeavat! Magnolianoksat ja keittiönpöydän kimppu ovat tuoreemmat ostokset Villiviinistä.








Keittiön pöydän maalaamisen myötä kaapiston ovet alkoivat näyttää entistä keltaisemmilta, ja viime viikonloppuna jynssäsin mm. noita ovia Universal stone-nimisellä puhdistusaineella. Aine on ihan uskomattoman hyvä, mutta harmikseni sävyero pöydän ja keittiön kiintokalusteiden välillä on tosiasia. Yksi vaihtoehto olisi maalata pöytä kermanvalkoisella, mutta en taida haluta siitä kellertävää. Kokeilin samaa puhdistusainetta mm. keittiön laattalattiaan ja kylpyhuoneen seiniin, ja mulla taitaa olla edessä pieni urakka, sillä varsinkin saumat tulivat ihan uskomattoman puhtaiksi tuolla aineella.







Kiitos viime viikon Kukkailottelijat!<3 Tule sinäkin jakamaan iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3


Ihanaa viikonloppua!<3
Taina




30 kommenttia:

  1. Magnolian oksia en ole itse onnistunut löytämään, tosin en ole aina muistanut etsiäkään :D Kriikunapuustakin on pitänyt pitemmän aikaa käydä napsaisemassa oksia maljakkoon, mutta ei oo huvittanut kahlata lumihangessa.

    Tuo keittiönpöydän kukkakimppu on niin mun tyylinen, tykkään siis ihan kympillä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika lailla itsekseen nämä oksat ovat tänä vuonna tulleet vastaan, vain ensimmäinen oksa oli "tilausoksa".:) Olin niin yllättynyt, että Eijalla vielä oli magnoliaa, kun Eve KukkaKaristossa taas sanoi, ettei onnistunut saamaan enää niitä, vaikka yritti. Taitaa olla aika tavalla metsästämistä noilla kukkakauppiaillakin! Heh, mä otin oksia omista omppupuista viime sunnuntaina. Vielä ei ole merkkejä näkyvissä. Nilkat siinä sai kylmähoitoa, mutta onneksi ei upottanut niin paljoa kuin pelkäsin etukäteen. Meillä nuo hedelmäpuut on aikamoisen kahlaamisen takana, jos kahlaamaan joutuu.:/

      Kiitos Satu, ja kyllä tuo valkea kimppu on minusta just myös minun makuuni!<3

      Poista
  2. Ihania kimppuja/oksia. Kiinnostais toi harmaa maljakko, mistä siis ostettu? Kiitos ja hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ritva!<3 Ostin tuon rouhean ruukun muutama viikko sitten Pulsan Asemalta Lappeenrannasta. Olin itsekin etsinyt kaikkialta juuri tuollaista astiaa maljakoksi. Postaus aiheesta löytyy täältä:
      https://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2018/03/saviastioita-ja-sipulikukkia.html

      Poista
  3. Jos bloggaaminen ei hetkeen huvita, mun vinkki on pitää pieni tauko tai keksiä jotain ihan uudenlaista, mistä tai millä tavalla ei ole aiemmin blogannut - niin että fiilis vähän tuulettuu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, onhan tässä tullut kohta viisi vuotta bloggailtua.:P Itselleni käy niin, että jos pidän taukoja, niin kynnys ryhtyä kirjoittamaan nousee, siksi välttelen pidempiä taukoja tai ainakin mulla pitää olla jotain ideoita takataskussa, vaikken bloggaisikaan.:) Kukkailottelua lähes kaksi vuotta takana, melkein joka perjantai...En osaa sanoa, kuinka kauan vielä ilotellaan ainakaan yhdessä.:)

      Poista
  4. Onpa suloinen toi ruokapöydän kimppu. Rauhalliset värit ja "räjähtänyt" muoto (toi on kehu :)). Tykkään <3.

    Älä ressaa bloggaamisesta. Kannet kiinni vaan niin kauan, että taas huvittaa. Ei täältä mihinkään kadota sillä välin. Voi hyvin käydä niin, että kun päättää pysyä pois, alkaakin tehdä mieli samantien kirjoitella ja päähän tupsahtelee vaikka mitä aiheita. Tai sitten ei, mutta oma blogi, oma lupa..

    Ihanaa viikonloppua jokatapauksessa <3 (Voinkohan linkata mun tekstin, vaikka julkaisinkin sen jo eilen? On kumminkin jossain määrin kukka-aiheinen :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiitos Annukka!<3 Avasin kimpun, jotta se asettui leveämmin maljakkoon.;D
      No, se on just noin! Mä tosin välttelen useiden päivien totaalista poissaoloa blogista, sillä kuten tuossa aiemminkin kirjoitin, kynnys kirjoittaa nousee. Välillä tuntuu hieman turhalle kirjoitella kukista, sisustuksesta...mutta en mä jaksais kyllä kirjoitella syvällisiäkään päivästä toiseen.:P Mulle tämä kirjoittaminen ei ole se juttu, ennemminkin kuvat, ja välillä toivoisin, että mulla olis kuvablogi.;)))

      Tulethan Annukka nyt sitten mukaan Kukkailotteluun!<3 Aurinkoa ja lämpöä viikonloppuusi!<3

      Poista
  5. Aina ei tarvii jos ei huvituta. Mulla vähän sama olotila ja ajattelin suosiolla himmailla kunnes taas intoa.
    Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä! En mä siitä oikeastaan muuten paineita otakaan, mutta Kukkailottelusta ei voi tinkiä.;D
      Ihanaa viikonloppua Maiccu!

      Poista
  6. Valkoiset kukat sopivat pääsiäiseenkin hyvin. Laitoin tuon Saijan Kukkakirjan arvonnan, se varmaan lukijoitasi kiinnostaa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisenä minäkin "siedän" enemmän värejä kuin muulloin, oranssia ja keltaista meillä on harvoin muulloin, kun pääsiäisenä ja joskus syksyllä.:) Valko-vihreä väriyhdistelmä käy mielestäni ihan mihin tahansa tilanteeseen, iloon, suruun, arkeen ja juhlaan.<3
      Mars muut kirja-arvontaan! Ihanaa viikonloppua Riitta!

      Poista
  7. Ihania kaikki! Sinnikäs talvi sai huomaamaan tänään, että en ole muistanut ajatellakaan siitepölytiedotteen tarkistamista. Kevät taitaa jo vähäsen kutitella nenää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Mullakin on kutittanut nenää kaksi päivää! En tiedä olevani allerginen, mutta eräs ystäväni juuri tänään sanoi, että mun nenän kutina voisi olla allergiaa. Täytyy varmaan kokeilla, että auttaisko antihistamiini.:)

      Poista
  8. Ihanan keväiset kukat! Itselläni on tämä joka keväinen väsymys iskenyt vaikka kuvittelin ettei tänä vuonna sellaista tulisikaan...
    Kaikesta huolimatta - kivaa virpomisviikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!<3 Kiva, että olet jälleen mukana Kukkailottelussa, väsymyksestä huolimatta!<3 Mä napsin d-vitamiinia, ja sillä yritän pysyä voimissani.
      Tänään sää sitten yllätti iloisesti, ja tuntui todella keväiseltä!:D
      Iloista viikonloppua!<3

      Poista
  9. Molemmat kukkaset kauniita!
    Täällä ei ole kevättä nähtykään, lunta siitäkin edestä...Tämä kevään odottaminen alkaa ärsyttää:(
    Minun energiat on tällä viikolla vienyt uusi työ, joten bloggaamista ei ole jaksanut edes ajatella. Mutta nyt viikonloppuna pitää korjata asia :)
    Ihanaa viikonloppua Taina<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3
      On sitä lunta ihan liikaa meilläkin, ainakin meidän kulmilla, asutaan täällä lähes ikilumen valtakunnassa.:P Ymmärrän täysin sua, sillä 500 kilometriä tästä pohjoiseen...Oon ollu niin valmis jälleen pakkaamaan laukut ja lähtemään jonnekin lämpimämpään! Joten lähetän sulle paljon tsemppiä!<3

      Aurinkoista viikonloppua!<3

      Poista
  10. Voi miten kauniita kukkia. Kukkaista viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
  11. Talvi ei oikein enää innosta. Onhan tuolla kaunista, mutta kevätkelit olisivat mieluisammat. Kevään odotusväsymys meinaa iskeä. Aurinkoa viikonloppuun toivoen! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei tosiaan!:/ Tuo keväänodotusväsymys on hyvä termi! Täytyy ottaa käyttöön.:)
      Toivotaan aurinkoa ja lämpöä!<3

      Poista
  12. Mulla on myös magnolian oksa mutta laitoin,näin pääsiäisen lähestyessä,pajunkissojen joukkoon :) Pitäisikin poiketa Villiviinissä kun on vain kivenheiton päässä meistä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla ei vielä olekaan pajunoksia, nykyään en niihin vettä laita ollenkaan, ettei mies ja lapsi saa allergiaoireita. Veikkaan, että huomenna asia pajunoksien suhteen korjaantuu, munatkin on hankittu.;D
      Iso peukku Villiviinille!

      Poista
  13. Onneksi laitoit molemmat kukat kukkailotteluun mukaan! Nyt kevään antaessa odottaa itseään, on kukkakaipuu valtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntui just samalta! Mitkään kukat ei nyt ole liikaa.:)

      Poista
  14. Tuo magnolian hurma....❤️
    Anemonet ja papukaijat ovat aina lyömätön pari!

    Minullakin bloggaaminen vähän takkuilee, mutta ei anneta sen häiritä.
    Ja juu, olen täällä pohjoisessa nyt....huomenna tiedossa jotain melkoisen ihanaa....💕😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3
      Kiva, kun ehdit silti ilotteluun mukaan!<3 Ihanaa lomaa Susanna!:)

      Poista
  15. Ihania kukkia taas Taina! Tiedätkö mulla on pitkään ollut jo huvitus minimus koko bloggaamiseen. Siksi hitaus postaustahdissa. Roikun kuitenkin mukana, koska toivon, että se maksimus tulisi taas.... ihanaa sunnuntaipäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3
      No, sulla on niin kiireinen työ, että varmasti myös ajanpuute syö tätä harrastusta.<3 Se hyvä puoli tässä harrastuksessa on, että se tosiaan on harrastus, jota voi tehdä, kun huvittaa.:)) Kiva, kun kävit moikkaamassa! Mäkin olen sun blogissasi kaikki postaukset lukenut, mutta kun kännykältä tulee luettua, niin kommentointi sieltä on kökköä, ja sitten se kommentointi jää...

      Ihanaa pääsiäisenaikaa Kati!<3

      Poista