lauantai 2. syyskuuta 2017

Kesä-ja syyskukat sulassa sovussa






Tänä kesänä en ehtinyt terassin kesäkukista postailemaan ollenkaan, mutta suurin osa kesäkukista on vielä paikoillaan, vain pari surkeinta olen heittänyt pois. Tässä tulee nyt samassa paketissa kesä- ja syyskukkaset. Meillä ei ole tainnut koskaan ennen olla näin ruunsaasti kukkia terasseilla, kiitos Lepaan näyttelyn. Sopimukseen nimittäin kuului, että saimme pitää näyttelyssä käyttämämme Huiskulan syyskukat. Osan kukista annoin ja arvoin pois, sillä tuntui, että kukkia oli ehkä jo hitusen liikaakin yhteen kotiin.:)



 



Kesän alussa istutin etuportaalle tummanpuhuvia kesäkukkia, ja kontrastia loin melkein mustille petunioille ja apiloille istuttamalla hopealehtisiä kasveja ja pienen ripauksen vaaleanpunaista. Kukkien hoitaminen ei ole oikein napannut tällaisena epäkesänä, joten siihen nähden kukat ovat ihmeenkin hyvässä kunnossa.





Taka- ja sivuterassille istutin ruukkuihin lähinnä erilaista vaaleanpunaisia kukkia. Pari pelakuuta talvehti viime talvena varastossa, ja ne ovat alkaneet kukkia kunnolla vasta loppukesästä. Mukana on myös pari keväällä hankittua pelakuuta ja ainakin yksi lahjaksi saatu kirkkaanpunainen pelakuu. 





Kivasti löysivät krysanteemit, lankaköynnökset, syklaamit ja hopealangat paikkansa ja kokonaisuudesta tuli mielestäni kaunis.  Kun pakkaset tulevat, kannan varmaankin pelkuut jälleen varastoon, ja jossain vaiheessa saatan vaihtaa syklaamit ja krysanteemit callunoihin. Toivon, että kukat kestäisivät terasseilla ainakin pari kuukautta!




Clasun aurinkokennovalojen ostamista olen suunnitellut varmaan koko kesän, ja viimein ne koristavat ja luovat tunnelmaa yläpihan köynnösportissa. Näitä voisi hankkia ensi kesänä pari nauhaa lisää!



Taina

20 kommenttia:

  1. On kyllä kaunista ja runsasta. Rentoa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
  2. Sulla on paljon kauniita kukkia esillä vielä. Tuo valkoinen hopealanka on kaunis! Ja siinä nuo valkoiset kukat. Täällä laitan myös kohta led-valot terassille, kun ilta hämärtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, tuolta Lepaan näyttelystä tuli kukka poikineen.;D Niiden pitäiskin kestää hieman syksyä, saas nähdä!:) Kaikenlaiset valot ja kynttilät kuuluu pimeään aikaan.<3

      Poista
  3. Mustat kukat ovat aina jotenkin huomiotaherättävän näköisiä. Tykkään myös tosi paljon tuosta valonauhasta! Meilläkin on parvekkeella muutama aurinkokennovalo - jotka tosin vilkkuvat hassusti, jos päivän aikana ei ole kunnolla paistanut aurinko, eivätkä akut ole päässeet latautumaan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa on tosiaan draamakuningattaren vikaa, mustissa kukissa siis.;) Mustat, hopeiset ja vaaleanpunaiset muodostavat mielestäni hienon kombon.:)
      Meillä nuo valot ei palaneet pariin iltaan ollenkaan, oli kai liian valotonta! Haloo!! Nyt näyttäisivät just palavan oikein kirkkaina.:P

      Poista
  4. Ihanan näköistä!💕
    Toistan itseäni, mutta täytyy kyllä taas sanoa, että sulla on upeasti hallussa kukkien ja värien yhdistämisen taito!
    Leppoisaa viikonloppua!🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina ihana!<3 Tällaista kehua kuuntelee/lukee mielellään. Voisithan sä jankuttaa vaikka, että ihan tyhmännäköistä ja mautonta.;D
      Kivaa viikkoa! Taas se viikonloppu vain vilahti.:)

      Poista
  5. Krysanteemisi ovat ihania, kauniin värisiä ja sopivat niin hyvin yhteen hopealangan kanssa! Minulta meinaa aina jäädä krysanteemiaika väliin, kun kesäkukatkin kukkivat usein pakkasiin saakka. Hämärähetkiin pitää jo ollakin tunnelmavaloja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en oikeasti ole juuri krysanteemien ystävä, sillä mielestäni ne pilaavat kesän tulemalla myyntiin keskellä kesää, kun ovat kuitenkin syyskukkia.;))) En muista ostaneeni krysanteemia koskaan. Nämä sain Huiskulalta, ja tykkään todella paljon.:) Aika kai tarkistaa omia käsityksiä...:P

      Poista
  6. Ihana paljon kukkia sinulla on. Hyvin sopivat kesän ja syksyn kukkaset yhteen.
    Ihanaa viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On aika kiva, kun kukkia on runsaasti..paitsi kun pitää mennä kastelemaan.:)
      Kiva viikonloppu takana, vaikka flunssa on hieman riesana ollutkin. Toivottavasti sinullakin oli ihana viikonloppua!<3

      Poista
  7. Niin kauniisti olet yhdistellyt kesän viimeiset kukkijat ja kauniit syyskukat yhteen!
    Väriharmonia on ilo silmälle ja runsautta juuri sopivasti minun makuuni! :)
    Kauniita syyskuun tunnelmia sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Yllättävän hyvin se suuri kukkalasti upposi ruukkuihin.:))
      Tykkään itsekin paljon!
      Tänään oli hieno päivä, aurinkoa ja lämpöä. Tällaisia toivon lisää.:D
      Ihanaa aurinkoista viikkoa!<3

      Poista
  8. Onpa todella huikeaa kukkailoittelua, siis ihanaa kertakaikkiaan.
    nuo mustat petuniat sävähdyttää. Hankkisin parvekeelle ehdottomasti, jos tuo lemmikkipupu ei popsisi sitä oitis ;)

    Kivaa sunnutaita sinnne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä tosiaan on melkein enemmänn kukkailottelua, kuin tuo varsinainen..;)
      Oi, oi, ne puput ovat sellasia, tietävät, mikä on hyvää.:P

      Kivaa viikkoa!:)

      Poista
  9. Kauniita asetelmia!
    Harmittaa, kun minun täytyi aikaa sitten jo heittää tuo musta petunia roskiin. Se on vaan niin ihana.
    Tunnelmallista syyskuuta<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Muistan sun petunian hehkun! Minusta tuntuu, että nämä eivät ole olleet missään vaiheessa niin upeita tänä vuonna.:)
      Lämmintä, kaunista syyskuuta!

      Poista
  10. Niin upea loisto siellä! Mä joka kesä haaveilen rehottavasta kukkaterassista, mutta kukkaron nyörit eivät ole antaneet niin paljon periksi vielä koskaan. Näillä taidoilla on vähän turhauttavaa maksaa itseään kipeäksi, kun mikään ei kuitenkaan säily läpi kesän. :D

    VastaaPoista
  11. Härregyyd miten ihanat terassikukat sulla on! Oikeesti VAUUUU! Ja noi valotkin on niin ihanat! Kivaa viikkoa Taina!

    VastaaPoista