tiistai 19. syyskuuta 2017

Habitare // Inspiroivimmat messuosastot



Tämän vuoden Habitaresta olen kuullut sekä ylistäviä, että lyyttääviä arvioita. Minusta fiilikset messujen onnistumisesta ovat aina riippuvaiset odotuksista. Tiedättehän, samaan tapaan kuin vaikka silloin, kun juhliin liittyy todella suuret odotukset, eivät ne välttämättä täyty, ja toisaalta ex tempore -kekkerit, voivat muodostua ikimuistoiseksi illaksi. Itse menin pienin odotuksin, sillä etukäteen katseltuna kuvissa välittyi minusta ehkä hieman tunkkainen ja sekava tyyli. 


Aikaa kiertelyyn oli rajallisesti (alle kolme tuntia), sillä meillä oli lauantaina veljeni valmistujaisjuhlat. Päätin etukäteen, että en mene varsinaiselta näyttelyalueelta myynti- ja antikkimessupuolelle ollenkaan, jos aika ei riitä, eikä se sitten riittänytkään. Hieman harmittaa, sillä etukäteen olin ajatellut käydä Huone ett rumin myyntitiskillä hakemassa ison ilmakasvin kotiinviemisiksi, mutta se jäi nyt sitten väliin. Ihan tyhjin käsin en messuilta kuitenkaan palannut, katsellaan niitä tuomisia joskus myöhemmin. Tähän postaukseen keräsin tunnelmia mielestäni kauneimmilta messuosastoilta.


Ikea

Ikea oli messuilla ensimmäistä kertaa mukana. Varsinainen messuosasto ei ollut mieleeni, sen sijaan heti messuhallin aulassa olleesseen Ikean loossiin olisin voinut muuttaa vaikka asumaan!;) Valkoista, puuta, ripaus puuterinsävyä, mustaa ja vihreää, täydellisen rauhallinen kokonaisuus, vaikka tavaraa on melko paljon. Skådis-säilytystaulua voisin hankkia palan tähän työpöytäni ääreen...


  
Glorian Koti
Deko -lehti
Asun -lehti


Lehtitalojen osastot oli mielestäni hyvällä silmällä sisustettu. Pehmeitä värisävyjä, puuta, rottinkia, hieman metallin kiiltoa, viherkasveja tai joko runsaita huolettomasti aseteltuja kimppuja tai yksittäisiä kuivia putkikasveja tms... Jonkun verran olen näissä kuvissa tehnyt tietoista rajausta. 70-luvun värikkyys on vieläkin kauhukuvana mielessäni, eikä joka seinä eri värillä saa minua innostumaan. Messuilta kannattaa tietenkin poimia vain sellaisia juttuja, joista itse tykkää. Harmillista, jos messuilta ei löydä minkäänlaista inspiraatiota.


Anno


Annoa on hehkutettu jo kovasti kaikkialla. Kyllä minäkin tykkäsin tästä osastosta, vaikka mieluiten olisin osastolta vienyt somisteena olleen, pehmeäksi kuluneen, puupintaisen, ruokapöydän! Annon maljakon saatan ehkä ostaa syksyn piristykseksi.


Tapio Anttila Collection

Tapio Anttilan ja Plusarkkitehtien yhteinen osasto hurmasi minut täysin! Pelkistetty tyyli, silti erittäin kodikas, eikä ollenkaan kylmä, kuvaa mielestäni tätä osastoa. Harmikseni osastolla kävi sellainen kuhina, että valokuvien ottaminen onnistui huonosti.



Himmee

Himmeen Toad1UP -valaisimen huolisin mielelläni meillekin. Uudet kynttilänjalat ovat minusta upeita! Niitä ei vielä ole nettikaupan valikoimissakaan, mutta luulisi niiden sinne pian ilmestyvän. Kynttilänjaloista nappaamani kuva oli niin suttuinen, että jätin sen tällä kertaa pois.



Signals


Signals -näyttely esitteli tulevaisuuden asumisen trendejä ja ilmiöitä. Tällä kertaa näyttely käsitti neljä erilaista huonetta Millä laseilla katsot -teemalla. Näissäkin tiloissa oli sellaista, mikä mielestäni on suorastaan jopa kamalaa (kuten jotkut värit tai liiallinen runsaus), toisaalta taas pidin kovasti! Ajatuksia ja tunteita herättävä osasto.

Sisustaminen, kuten muukin kuluttaminen, on yhä enemmän tietoisia valintoja. Ekologisuus ja eettisyys ohjaavat toivottavasti valintojamme, omilla ostoksilla voi vaikuttaa tulevaisuuteen ja jopa parantaa hieman maailmaa. Design Helps-osaston tuotteissa yhdistyy design ja kehitysmaiden ihmisten käsityöperinne.






Tulipa superpitkä postaus! Kiitos, jos jaksoit lukea sen loppuun asti, varsinkin, kun näitä postauksia Habitaresta on ollut runsaasti blogeissa!<3 Vielä jäi toinen satsi sekalaisia ihanuuksia jaettavaksi joskus myöhemmin.:)


Taina

12 kommenttia:

  1. Sinun postauksissa on mukavaa se, että on paljon kuvia, joista itse pääsee miettimään, että tykkäsinkö vai en!
    Ikeasta ja Annosta tykkäsin ja jotenkin myös tummanpuhuvat seinät huutavat mun nimeä... Minne huoneeseen tuollaisen voisinkaan maalata? Kiitos siis postauksesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Outi!<3 Minusta messuilla oli paljon kauniita värejä, vaikka sitten myös niitä, mitä en itselleni huolisi, mutta ihanaa, että on vaihtoehtoja.:) Mustavalkoinen on minusta tylsää, vaikken mikään väri-ilottelija olekaan.;D

      Poista
  2. Näitä Habitare-postauksia on aina yhtä ihana lueskella. On niin kiva katsella messuja muidenkin näkökulmista. Säkin olit nähnyt muutamia juttuja, joita en itse ollut huomannut ollenkaan.
    Mukavaa päivää! 💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin totta! Vaikka on samoja osastoja, niin aika erilaisia kuvakulmia ja todella, asioita, joita ei itse ole edes huomannut!:))
      Kiitos Riina, sinun ansiostasi päiväni on ollut erityisen mukava.<3

      Poista
  3. Olipas kauniit kuvat, kiitos näiden jakamisesta. On niin mukava katsella messujen kuvia kun ei itse päässyt osallistumaan. Aivan ihana tuo Annon maljakko. Ihastuin myös seinällä olevaan kirjahyllyyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anneli!<3 Mun tekis mieli tilata samantien kaksi maljakkoa, mutta ehkä juuri ja juuri maltan mieleni.:P
      Tuolla Signals-näyttelyssä oli kiva tunnelma. Mun on tehnyt mieli kaivaa levysoitin tähän olohuoneeseen viime viikon lauantaista saakka! Ehkä teenkin sen vielä.:) Ostettiin joitakin vuosia sitten uusi levysoitin, jotta saisimme siirrettyä vanhoja älppäreitä digimuotoon. Jotain tuli siirrettyäkin, mutta sitten soitin meni vaatehuoneen hyllylle...Se taitaa kutsua mun nimeä!;D

      Poista
  4. Kyllä samoilla linjoilla mennään;) Ihanaa katsoa näitä muiden Habitare kuvia ja nähdä omia suosikkeja eri kuvakulmista sekä sellaisia, mitä ei itse siellä ehkä niin edes huomannut tai ei tarkkaan katsonut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä!;D
      Se on juuri näin! Ja kiva, kun jätit kommentin, niin muistan tulla blogiisi, että lisään sen tuohon sivupalkkiin.<3 Olipa muuten hauskaa, kun selaisin vanhaa sisustuslehteä, tuli siellä teidän koti vastaan...:)

      Poista
  5. Mua alkoi hymyilyttää ajatus Tainasta, joka muuttaa messujen ajaksi Ikean aulaosastolle, eikä suostu lähtemään mihinkään :).

    Mulla ei ollut oikein mitään odotuksia, koska olen aina messuilla sen sortin haahuilija, että jää vähintään puolet näkemättä. Niinkuin kävi nytkin, koska pelkästään näissä sun kuvissa on tosi paljon sellaista, mihin en messuilla törmännyt. Huone ett Rum:in osastolla kävin, mutta en taida haluta meille enempää ilmakasveja. On ne söpöjä, mutta jotenkin harmittaa kumminkin, kun ei ne kasva mihinkään. Ovat vaan samanlaisia pikku käppyröitä päivästä toiseen :). Ja jotenkin ne siellä osastolla olleet isot kasvit näytti mun silmään paperisilta. Tai ehkä puisilta. Sellasilta ei-elollisilta. Mutta sellasia ne tietty on, kun pelkällä ilmalla joutuvat tulemaan toimeen.

    Mujia odotin, mutta siellä oli ihan karmea ryysis, eikä se tavarakaan mitenkään lopulta sytyttänyt. Samaa löytää vaikkapa Clasulta,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mua hymyilytti sama ajatus.;) En taitaisi loppujen lopuksi viihtyä koko ajan näkösällä...:)

      Haahuilua ne on munkin messuilut! Aika tavalla saa tiirailla, että osaa oikeaan suuntaan lähteä, kun kotiin pitäisi suunnistaa.:D Ei mulla ollu mitään messukarttaakaan, tietenkään. Tuo sun kommenttisi lohduttaa mua kovin, ei niin harmita, vaikka ilmakasvi jäi ostamatta. Jos olisin sinne myyntipuolelle ehtinyt, olisi rahaa varmaan mennyt enemmänkin, joten olen oikein iloinen, että en edes yrittänyt ehtiä.

      Mä kävelin vain Mujin läpi, ajattelin, että esim. Granitista saa samaa, ja tosiaan, Clasulta ja Tigerista varmaan myös.:)

      Poista
  6. Kiitos tästä kauniista ja kivasta pyrähdyksestä messuille!

    VastaaPoista