tiistai 1. elokuuta 2017

Kokeiluja liitumaalilla



Täällä mennään tukka putkella, ja blogi on ollut ihan hunnigolla perjantaista saakka, kun tämä "kaikki paikat kuntoon ennen loman loppumista" ajatus otti vallan minussa. Vastailen kommentteihin huomenissa, tänään ei varmaan silmät pysy auki... Kesällä on tullut kukuttua tuonne puolille öin tai myöhemmäksikin, hiljalleen pitää kääntää sisäistä kelloa työaikaan.





Tasan kuukausi sitten kävin Hämeenlinnassa Tiirinkosken tehtaalla. Tine K:n maljakon lisäksi ostin kahta erilaista kalkkimaalia, samaa merkkiä (Fleur), mutta toinen on tavallista siveltimellä levitettävää, toinen suihkutettavaa.

Samalta Hämeenlinnan reissulta löysin kirpputorilta savisen kynttilänjalan, jonka muoto ja materiaali oli mieleeni, ja hinta (kolme euroa) passeli.  Kynttilänjalan kiillosta en tykännyt yhtään, mutta ajattelin, että tästä tulee hyvä koekappale kalkkimaalikokeilulle. Voi olla, että maalaan yhden keittiön Bonanza-tuoleista tuolla hennolla vaaleanpunaisella...Katsotaan. Kynttilänjalan vahasin Annie Sloan vahalla (sitä on iso purkki omasta takaa) maalamisen jälkeen, jotta pinta kestäisi myös pesua.





Pitkään mietin, mihin muuhun maalia kokeilisin, kunnes perjantaina keittiönkaappia siivotessani löysin sinne unohtuneen Ikean puuhevosen. Hevonen oli saanut ikävästi osumaa kynttilöistä, joten valkoinen se ei ollut enää ollenkaan. Itse asiassa ajattelin maalata hevosen ja laittaa sen sitten kirppikselle myyntiin, mutta enpä taida sittenkään raaskia ainakaan vielä. Hevoseen käytin suihkutettavaa kalkkimaalia, ja täytyy sanoa, että sillä maalaminen tuntui vieläkin mukavammalta kuin tavallisella suihkumaalilla. Väri on tukuisampaa ja siitä tulee kaunis samettinen pinta!

Lopuksi vielä hätäisesti otettu  ja vielä hieman epäselvä kuva kynttilänjalasta ja maalipurkista ennen maalausta. Hevosesta en ehtinyt ennen-kuvaa ottaa, kun oli kiire toteuttaa itseä.;) Ennen kynttilätahroja hevonen vilahtaa valkoisena ainakin näissä kuvissa.
 

 

Nyt äkkiä syömään, suihkuun ja nukkumaan!
Öitä!

Taina

12 kommenttia:

  1. Normi rytmi...mitäpä sitä muuttamaan :)

    Mutta hienot tuli sun tuunauksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, turha muuttaa hyvää rytmiä, tuli kyllä todettua.;D
      Kiitos!<3

      Poista
  2. Kaunis asetelma ja mikä upea hevonen! Mutta nyt on pakko kysyä: millaista on tukuisa? (vai oliko kirjoitusvirhe?)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!<3
      Hih, kiva, kun kysyt! Tukuisa on paksumpi.:)

      Poista
  3. Itsekin sain energia purkauksen kun tajusin että nythän se loma loppuu ja vaikka mitä on tekemättä ja toki mullin mallin.
    No nyt loppui tekemiset kun istun käsipaketissa täällä.
    Ihania lopputuloksia olet saanut aikaiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!<3
      Ja pikaista paranemista!<3 Onneksi ei käynyt pahemmin! Täällä meilläpäin kuoli yksi tyttö, kun hevonen pelästyi metsässä vapaana ollutta koiraa kaksi vuotta sitten.:( Vaikea unohtaa, vaan minkäs tuollaiselle voi...

      Poista
  4. Ai tuota kalkkimaalia on suihkutettavassakin muodossa, hmmmm....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, olin siitä jostain lukenutkin, joten piti heti saada itselle kokeiluun.:)

      Poista
  5. Kiva heppa🤗...alkoi vähän omatunto kolkuttamaan..loma loppuu täälläkin ja osa suunnitelluista jutuista tekemättä💛Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!<3 Älä suotta pode huonoa omaatuntoa! Lomalla saa tehdä just sellaisia asioita, joita sillä hetkellä huvittaa. Arkena on niin paljon velvollisuuksia.:)

      Poista