sunnuntai 21. toukokuuta 2017

Tekemisen iloa Wetterhoffin talossa








Vietin eilen upean päivän Wetterhoffin talolla Hämeenlinnassa Bloggaribrunssin ja erilaisten työpajojen merkeissä. Viime kevään Bloggaribrunssi jäi harmittavasti väliin Asuntomessuennakon vuoksi, joten olin odottanut tätä tapahtumaa oikeastaan kuukausia, ja odotukset todellakin ylittyivät, päivä oli hauska irtiotto kesken kevätkiireiden! Seura oli parasta A-luokkaa, samat leidit, joiden kanssa treffasimme Kevätmessuilla, eli Kotonasi. Annukka, Talossa No 23 Satu sekä Villa Valkon Kati, lähtivät kanssani tutustumaan Wetterhoffin taloon.







Wetterhoffin talo ei enää vuosiin ole toiminut oppilaitoksena. Nykyään talossa toimii yhteisö erilaisia luovien alojen osaajia. Meillä bloggareilla oli ilo päästä tutustumaan talon toimijoihin ja tiloihin, sekä osallistua työpajoihin, joissa pääsi itsekin unohtamaan kaiken ympärillä olevan ja keskittymään käsillä tekemiseen.<3 Yksi rentouttavimmista asioista on näprätä jotain, tehdä käsitöitä, askarrella. Kun sitä pääsee tekemään hauskassa porukassa, on kuin olisi ollut minilomalla.

Wetterhoffin myymälä on ihan hiljattain uusittu. Toinen puoli myymälästä on täynnä lankoja, kuteita ja käsityötarvikkeita. Itseäni kiinnostaisi kokeilla vaikkapa villasukkien neulomista kamelin tai jakin karvasta, jotka kuuleman mukaan ovat lämpimämpää kuin lampaan villa. Myymälän toinen puoli koostuu kotimaisista sisustus- ja lahjatavaroista ja toisaalta kehitysmaissa tuotetuista tuotteista, joilla pyritään parantamaan erityisesti kehitysmaiden naisten oloja, Fredrika Wetterhoffin hengen mukaisesti!  Tykkään.<3






Aika meni kuin siivillä, enkä lopulta malttanut enää kuvata ollenkaan, vaan nautin luomisen ilosta! Yhdessä työpajassa kokeilimme kankaan stanssausta. Minulle ihan uusi tuttavuus on stanssauslaite, jolla saa valmiita kuvioita leikattua paperista, kartongista, kankaasta tai vaikka tuohesta.  Näppärästi leikkelimme vanhoista farkuista erilaisia kuvioita ja kirjoimme niitä lahjaksi saamiimme kasseihin. Toisessa työpajassa pääsi kokeilemaan kalligrafiaa tekstiilitusseilla kankaalle, kolmannessa askartelemaan korvakorut origamipaperista ja neljännessä tekemään sormuksen tai langanpujottimen...Suurin osa paikalla olleista bloggareista oli käsityöihmisiä henkeen ja vereen, ja bloggareinakin melkoisia konkareita, takana joillain jopa yli 10 vuotta bloggaamista!






 
Omista tekeleistäni ehkä parhaiten onnistui sormuksen taivuttelu. Saimme siihen niin hyvää yksityisopetusta Koruverstas Klovan naisilta, kun menimme Katin kanssa ihan viime tingassa sormuksia askartelemaan.:)





Kannattaa ehdottomasti poiketa Wetterhoffin taloon, kun liikutte Hämeenlinnassa. Siellä on niin monta ihanaa liikkettä, ja itse talo, vaikka sitä ei nyt tullut kuvattua, on upea nähtävyys sellaisenaan! Samalla haluaisin innostaa kaikkia kokeilemaan käsitöitä, askartelua tai ylipäätään käsillä tekemistä. Uskon, että jokaiselle löytyy joku tapa antaa luovuudelle tilaa. 

Suurkiitos Wetterhoff talon väelle, Wetterhoff -säätiölle ja kaikille mukana olleille mahtavasta päivästä!<3


Taina

24 kommenttia:

  1. Ihan postaus. Ja oli kyllä niin kivaa! Olipa kiva nähdä taas! 🌸

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Kati!<3 Muutaman viikon päästä nähdään taas!<3

      Poista
  2. Kuulostaa ihan huippukivalta päivältä ja teillä oli huippuporukka myös! Olisi ollut ihana olla mukana... Ehkä ensi vuonna tai sitten pitää poiketa vartavasten jonain retkipäivänä. Hämeenlinnan seutuvilla alkaa olla jo aika monta kohdetta käy täällä -listallani 🙂

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin harmi, kun et päässyt! Näitä on tulossa jatkossakin, joten peukut pystyyn, että onnistuu joskus toiste.:) Kesähuonekutsu on sulle myös voimassa, jos täälläpäin liikut.<3

      Poista
  3. Kun puhin sille lankatyypille niistä kamelinkarva villasukista, niin hän sanoie, ettei ne kestä kulutusta. Sanoinkin niiden olevat ihan vain sohvalla fiilistely sukkia ;)

    Hitsi tuo sormus on kaunis. Itse olin taas erillainen nuori ja tein sen langanohaimen ;)

    Ihan superpäivä kaikenkaikkieen <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, mullakin tuppaa palelemaan varpaita lähinnä sohvalla istuskellessa tai nukkumaan mennessä. Kun puuhastelen kotona, niin villasukat tuppaa silloin olemaan liikaa.:)
      Kiitos loistoseurasta!<3

      Poista
  4. Noi blogitapahtumat ja tapaamiset on tämän homman yksi suola, niihin on aina niin kiva osallistua.
    Elämää pitää osatakin nauttia muutenkin kuin kameran linssin takaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on juuri noin!:) Blogimaailma on tuonut elämääni monta mahtavaa tyyppiä, joita on niin hienoa tavata ihan kasvotustenkin!<3

      Poista
  5. Oli kyllä kiva päivä! Kiva lueskella myös postauksia ja nähdä mitä asioita nousee esiin päivästä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin oli!:) Mulla on vielä kaikkien muiden postaukset lukematta tai kommentoimatta, kun on noita työkiireitä...mutta aikomus on tulla kaikkien postaukset lukemaan ja tutkimaan, millaisia taitajia siellä olikaan paikalla!:)

      Poista
  6. Mulla on taas tänkin tapaamisen jälkeen jotenkin sellanen hirmu lämmin ja hyvä fiilis <3. Talletan päivän mielessäni hyviin muistoihin ja sormuksen näkyvälle paikalle :).

    Katselin kamerasta kuvia "sillä silmällä", mutta harmillisen moni oli tärähtänyt tai muuten kehveli. Mutta niillä mennään, jotka jäi jäljelle. Sulla on kivat otokset ja sopivasti tekstiä ympärillä.

    Nyt on vähän sellanen tyhjä olo, kun ei ole mitä seuraavaksi odottaa, mutta eiköhän sitä jotain keksitä.
    Iloista tätä viikkoa nyt ens alkuun kumminkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin, viimein ehdin istahtaa hieman pitemmäksi aikaa koneelle! Ja nythän meillä on jo treffit tiedossa!<3 Ihan mahtavaa!<3
      Oli hauskaa.:) Kiitos seurasta ja kantoavusta.<3
      Leppoisaa helatorstaita Annukka!

      Poista
  7. Oli oikeasti kiva päivä. Mukava saada kasvoja eri blogeille. Ja näistä päivästä kertovista bloggauksista jokainen on erilainen kuin olimme osallistujatkin. Sulla on ihan huippukivat ja hienot kuvat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!<3 Kävin sunkin blogissa jo katsomassa, vaan kommnetointiin ei ole vielä aikaa, olen tulossa!:)

      Poista
  8. Kiitos Taina! Ihana blogi ja hirmu hienot kuvat taaskin! Näkemisiin täällä Wetterhoffin korttelissa taas joku päivä😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hillevi!<3 Päivä meni vähän liiankin nopeasti, oli niin mukavaa ja kivaa!:)
      Ihan varmasti olen tulossa Weterhoffille, ja kaupassakin olisi kiva tutkiskella ajan kanssa.:)

      Poista
  9. Oi Wau! Ihan mahtava päivä teillä!
    Olisipa huippua päästä joskus mukaan!
    Sormus on ihana!

    Ja hip hei, täälläkin koneet ja linjat toimii taas! ;)

    Kauniita hetkiä viikkoosi, Taina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, sehän oli!:)
      Kiitos Susanna!<3 Sormuksesta jäi kaunis muisto päivästä.:)
      Mulla meinaa hieman a-hist-taa, kun tässä kohtaa vuotta on niin paljon tehtävää, mutta pian se suurin kiireen aiheuttaja loppuu.;)
      Iloista loppuviikkoa Susanna!<3

      Poista
  10. Onpas ollut aivan mahtava päivä teillä!
    Ja kiva, että on ollut noita työpajoja, joihin on voinut itsekin osallistua;)
    Ps. Sormus on muuten hieno. Itsekin olen jollain kurssilla yrittänyt väännellä sormusta ja eikä ollut mikään helppo homma...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Työpajat oli niin kivoja, että aika suorastaan juoksi! Mulla tais olla jonkinlaista alottelijan tuuria tuon sormuksen kanssa, sillä meillä meni Katin kanssa max 20 minuuttia sormuksen tekemiseen.;D

      Poista
  11. Hienoa, kun ehdit mukaan! Oli mukava päivä meille Wetterhoffin talon toimijoillekin :)
    Kaarina/ Ihana-lehti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaarina itsellesi!<3 Mua harmittaa, kun jäi tästä postauksesta ihan kokonaan Ihana-lehti mainitsematta! Lehti on nimensä mukainen, ja siellä oli mielettömän kivoja ohjeita...Liitteenä olevat paperit tulevat ehdottomasti käyttöön, ja ehkäpä siinä kohtaa voin kiittää sinua uudelleen!<3

      Poista
    2. Mukava kuulla Taina, että lehti innosti!
      Kaunista kesää sinulle, Kaarina

      Poista
    3. Kiitos Kaarina!:) Samoin sinulle!<3

      Poista