torstai 4. toukokuuta 2017

Pannupizzaa uunissa // Arvonnan voittaja



Pääsiäisen tienoilla kiertelimme Sadun kanssa kirppareita, eikä meistä kumpikaan palannut kotiin tyhjin käsin. Muutakin mukavaa siltä reissulta ostin, mutta itse pidän näitä tämän päivän postauksessa vilahtelevia valurautapannuja todellisina löytöinä! Olin jo jonkin aikaa harmitellut, että jossain vaiheessa olin keittiötä siivotessani kierrättänyt valurautapannun muistaakseni mökille. Tajusin hiljattain, että sellainen olisi ihan huippuhyvä pannupizzan valmistamiseeen...Tuolta pääsiäislauantain kirppikierrokselta sitten löysin erittäin hyvät pannut, joissa on metallikahvat, joten ne voi tosiaan laittaa myös uuniin. Hintaa kahdella pannulla oli muistaakseni yhteensä noin 15 euroa, ei paha!






Heti samana iltana, kun nuo pannut olin ostanut, testasin kahta eri pannupizzareseptiä. Toisesta tuli heti suosikkimme, ja meillä on syöty pannupizzaa kahdesti pääsiäisen jälkeenkin, joten on aika laittaa tämä resepti muistiin itselle ja vinkiksi muille! Pientä säätöä olen tehnyt alkuperäiselle reseptille. Voin sijasta olen käyttänyt oliiviöljyä, ihan vain sen helppouden takia. Rasvan määrän puolitin, ja varmaan sitä voisi vielä vähän nipistää. Paistoaika selviää parhaiten kokeilemalla. Pizza alkaa irtoilla pannun reunoista, kun se on kypsää.  Jos muuten  et omista valurautapannua, niin pizzan voi tehdä myös piirakkavuokaan tai muuhun vastaavaan uuniastiaan.

Pannupizzapohja

3dl maitoa
1 tl suolaa
2 rkl vaahterasiirappia
6 dl vehnäjauhoja
1/2 pss kuivahiivaa
30 g oliiviöljyä (alunperin 60 g voita)

Pohjalle ketsuppia/tomaattipyrettä  
täytteet oman maun mukaan

Lämmitä maito selvästi kädenlämpöistä lämpimämmäksi (42-asteiseksi). Lisää suola, vaahterasiirappi, osa jauhoista ja hiiva. Vatkaa vispilällä tai haarukalla. Lisää loput jauhot ja öljy. Anna kohota noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia). Voitele pannu öljyllä ja painele taikina siihen reunoja myöten. Lisää tomaattikastike ja täytteet. Paista uunin keskiosassa n. 20 minuuttia 250 asteessa. Tuosta taikinasta riittää passelisti noille kahdelle pannulle, jotka sopivat juuri ja juuri meidän uuniin yhtä aikaa. Jos esikoinen on syömässä, tuo kaksi pannullista ei riitä meillä. Jos taas hän on muualla, jää pannullisista hieman ylikin.;)








Villiviinin 50 euron lahjakortti on nyt arvottu. Kiitos Eijalle arvonnan mahdollistamisesta, ja kiitos kaikille arvontaan osallistuneille!<3 Kuopus poimi hatusta lappusen, jossa oli Tanja Dahlströmin nimi, onnea Tanja!<3 Olen laittanut sinulle sähköpostia.:)


Kuten postauksestakin saattaa aistia, olen perjantainaattotunnelmissa!😉

Taina

 

19 kommenttia:

  1. Onnittelut Tanjalle!
    Onpa herkullisen näköistä pannupizzaa "uudella" pannulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos!:) Voin sanoa, että on ihan törkeän hyvää.:P Saatta olla, että meillä syödään tätä ihan lähiaikoina.;)

      Poista
  2. Onnea voittajalle!
    Tuo pizza näyttää muuten syntisen hyvälle.
    PS. Postipoika toi lahjakorttini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ihanaa!<3 Pääset kukkaostoksille!<3
      Paitsi että näyttää hyvältä, se myös on! Suosittelen!:)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta!
    Minä oon tehnyt pakkseen pizzapalloja ja sieltä otan ja teen pellille, mutta tuo onkin kätevää tehdä se pannulla. Valurautapannun omistan minäkin ja paistan sillä useinkin, kun jos ruskistaa, niin minä en ainakaan saa teflonpannulla toivomaani tulosta☺
    Aurinkoista ehtoota Sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos tälle on käyttöä! Meillä on tykänneet kaikki, luulen, että salaisuus on vaahterasiirappi ja valurautapannu.:) Täytyy munkin joku kerta kokeilla pihvejä noilla, tosin mulla on myös ihan älyttömän hyvä Jamie Oliver pihvipannu, jonka ostin kerran naurettavan halvalla Cittarin leimoja keräillen. Sillä ruskistuu kyllä nätisti, saa ristikot pintaan ja silleen.;)

      Ihanaa torstai-iltaa Marja-Terttu!<3

      Poista
  4. Onnittelut voittajalle! Tosi hyvä idea tuo valurautapannupizza...nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätä uskallan todella suositella! Omasta mielestäni Lahdessa ei saa missään hyvää pannupizzaa. Paitsi meillä kotona.;D

      Poista
  5. Hih ..sen reissun jälkeen kaivoin meidän paistinannut esiin ja tein oman versioni...postaus odottaa jo valmiina sopivaa julkaisuhetkeä <3
    Oli muuten ihan älyttömän hyvää...saan kuulema tehdä toistenkin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sulla oli Instassa NIIN upea kuva jo silloin!<3 Sellainen, joka sai kuolan valumaan.;D

      Poista
  6. Vitsit, mikä idea!
    Mä olen mun blinipannulla grillannut ulkona, mutta tietysti näin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Idea ei ole omani, monta erilaista ohjetta löytyi, kun googlasin.:) Mistä lie blogista varmaan itsekin sen keksin! Tänään syötiin taas, koska on vaan niin hyvää.:P

      Poista
  7. Meillä mies tekee maailman herkullisimmat pitsat ja sinun pannupitsakuvista inspiroituneena ehdotin hänelle, että vois joku kerta kokeilla. Grillissä ollaan tehty pari kertaa pitsaa ja sekin oli ihan sairaan hyvää. Vatsa kurnii! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lucky you!<3 Meillä mies pysyttelee enimmäkseen pois...mutta tälleen viikonloppuisin, kun saa tehdä ajan kanssa, nautin oikeasti keittiöhommista.:) Näitä voin suositella, olipa taas hyvää!;D

      Poista
  8. Pakko tulla kehumaan tuota pizzapohjaasi, namskis :) Tein viime viikonloppuna tuolla ohjeella pizzan meidän grillissä, onnistui loistavasti ja koko perhe tykkäsi. Siispä kiitos kaunis ohjeesta <3
    https://laventelintuoksuistaelamaa.blogspot.fi/2017/05/lavakaulusprojekti-on-valmis.html

    VastaaPoista