perjantai 7. huhtikuuta 2017

Väri-ilottelua keittiössä ja synttärisuunnitelmia



Tämän viikon Kukkailottelukimpussa on väriä enemmän kuin aikoihin. Nämä kukkaset ostin viime viikolla Prismasta, vaikka lähellä kyllä oli, että ostaminen olisi jäänyt vain aikeeksi! Teki kovasti mieli käydä hakemassa myyjä tai kaksi katsomaan sitä "joukkosurmaa", joka siinä kukkaosastolla oli meneillään. Nuo ihanat, moniväriset, jaloleinikkikimput erityisesti näyttivät siltä, että melkein joka kimpussa oli ainakin yksi kukka, joka tiputtaa heti terälehdet, kun paketin avaa kotona. Myös ostamani värikäs tulppaanikimppu osoittautui kotona aivan veltoksi, ja epäilin vahvasti, että noinko saan tulppaanit vielä virkistymään. Ihme kyllä, tämä kimppu on ennakko-odotuksista huolimatta ollut kohtuullisen kestävä, jopa leinikit! Ihana yllätys oli, kun oranssit tulppaanit avautuessaan osoittautuivat joksikin erikoislajikkeeksi kruunumaisine terälehtineen.







Viime viikolla iloitsin uudesta industrialtyylisestä takkapuutelineestä ja mainitsin, että hankin keittiöön jotain samanhenkistä. Löysin nimittäin todella kivan hyllyn keittiön seinälle kirpputorilta! Olin sitä päivää tai kahta aiemmin pyöritellyt kirpparilla ja mietin, että tuollaisen tekeminen itse ei olisi vaikeaa, jos tarpeet olisi olemassa... Mutta kun klikkasimme takkapuutelineen ostoskoriin, mulle tuli kiire lähteä kirpparille. Onneksi hylly ei ollut mennyt kaupaksi, sillä se sopii mielestäni täydellisesti tuohon keittiön seinälle. Sain samalla säilytyspaikan lukuisille Kivi- ja Aalto-tuikuilleni, sekä pienille Aalto-maljakoille, ja keittiön kaappiin tuli väljyyttä. Alimmalle hyllylle laitoin vielä Oikeasti Aikuinen -blogista voittamani Kastehelmi- purkin, jossa säilytän pähkinöitä. Noita purkkeja sopisi vaikka pari lisää tuohon alahyllylle, vaikka tykkään kyllä väljyydestä.








Olen suunnitellut Kukkailottelu -synttäreitä tässä kuluneen viikon aikana. Ajattelin, että voisimme ilotella kokonaisen viikon, eri päiville olisi eri teema. Haluaisin haastaa itseni lisäksi muutkin miettimään kukkien kuvaamista uudesta vinkkelistä.  

Päiväteemoiksi suunnittelin vuoden varrelta kuvakollaasien lisäksi mm. viherkasveja, luonnonkukkia, leikkokukkia, mitä tahansa kukallista ja yhdeksi teemaksi haluaisin kuvat, joissa kukkien lisäksi on muutakin kaunista, kuten Instassa tv_stilllife -kuvissa! Miltä kuulostaa? Innostuitko? Toivottavasti! Nyt ideat hautumaan.:)


Näiden Kukkailottelujen lisäksi luvassa on ainakin aiheeseen sopivia arpajaisia, sekä lukijoille, että postausten linkittäjille! Kannattaa siis ehdottomasti olla mukana viettämässä näitä 1-vuotissynttäreitä!







Kiitos viime viikon Kukkailotteluun osallistuneille! Kukkailottelu on nyt täällä. Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3


Lauantaina messuillaan yhdessä ihanien blogiystävien kanssa.
Yhtä kivaa viikonloppua sinulle!💚


Taina




20 kommenttia:

  1. Kiva aihe! Täytyy nolona tunnustaa että minulla on melko usein ollut jotain muuta kuin oikeaa kukkaa. Kuulostaa kyllä kivalle synttäriaiheelle ja olisi mukavaa saada myös kommentteja muilta osallistujilta. Ihania kuvaushetkiä ja mukavaa palmusunnuntaita! Lähdetkö virpomaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se haittaa Teresa! Teitä muunlaisia kukkia harrastaville ajattelin tuota "kukallista" teemaa.:) Ja juu, olisi kiva tosiaan, että kuulisi kommentteja muiltakin...
      Heh, ratkesin nauramaan tuota sun virpomiskysymystä.;))) Saattais siinä naapurit hieman ihmetellä, jos olisin sunnuntaiaamuna soittamassa ovikelloa pääsiäismunien toivossa.:D Kiitos siitä viime viikon askarteluvinkistä muuten! Osa oppilaista käytti sitä virpomavitsojen teossa, ja itsekin eilen, kun askartelin veljentyttärien kanssa vitsoja. Ei tosin ollut muuta valkoista paperia heillä kuin piirustuspaperia, mutta siitäkin onnistui ihan kohtuullisen hyvin kukkaset.

      Poista
  2. Olen niin pöllö, että olen luullut, että jaloleinikkejä on olemassa vaan valkoisina, mutta ei näköjään pidä paikkaansa :).

    Mulle ei nyt tule mitään käyttökelpoista ideaa mieleen, kun keskityn vaan iloitsemaan huomisesta messupäivästä. Tarttee laittaa mukavat kengät jalkaan, että jaksaa väsymättä patikoida. Pikaisiin näkymisiin <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun oma suosikki on kerrottu nude tai shampanja..joku sellainen, sekä ihan tummanpunainen, melkein musta jaloleinikki. Käypä kurkkaamassa Sanna jaloleinikit, joita ottaisin heti, jos jossain näkisin:
      http://www.kukkala.fi/2017/02/kevainen-jaloleinikki.html

      Jes! Huomenna nähdään!<3

      Poista
  3. Ihanan piristävä kukkakimppu <3 <3

    Innolla odotan kukkailottelun synttäreitä ja eri teemoja. Jospa sitä saisi puhallettua uutta intoa kameran käyttöön, joka on aikaslailla pölyttynyt käyttämättömyyttään viimeisen kuukauden ajan :)

    Ihanaa messupäivää teille kaikille ihanille<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös! Olisi kiva, jos tuollaisia olisi ihan valmiina kimppuina!:)
      Nyt Tuija kamera esiin ja räpsimään.:) Ymmärrän sun kiireet, vaan uskon, että kun otat vain kameran käteen innostut, koska mulle käy usein niin.:D

      Kiitos Ihana!<3 Olishan se kiva tavata joskus sinutkin!<3

      Poista
  4. Ihanan värikäs kimppu!
    Täälläkin odotetaan kukkailottelun synttäreitä ja sitä että mitä olet keksinyt! Nuo kuulosti hyviltä, on kiva keksiä jotain uutta kuviin ja uusia kuvakulmia;)
    Tuo hylly on ihana♡ Ottaisin meille heti samanlaisen keittiöön. Tosin mies on sanonut, jos mäntyinen seinäkaappi otetaan pois, hyllyn hyllyä ei seinälle laiteta...Taktiikkani on ensin ostaa se uusi hylly, ja sitten alkaa miehen pehmitys;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!<3 Täytyisi aina välillä haastaa itseään, ettei ihan samoille urille jumiudu.:) Ihanaa, kun olette uskollisesti mukana!<3
      Kun olin ostanut tuon hyllyn, niin näin jossain sisustuslehdessä kuvan melkein samanlaisesta, joka on myynnissä Kärkkäisellä. Että jos Oulun suunnalle oot menossa, niin vinkkinä...;D

      Poista
    2. Kävin jo Kärkkäisen nettikaupassa katsomassa, olisko sielä tuota hyllyä. Mutta ei ollut :(
      Ehkäpä pitää suunnistaa sinne Ouluun ;)

      Poista
    3. Mä voin Kärkkäisellä käydessäni katsoa, oisko siellä niitä hyllyjä. Jos on, niin laitan sulle postipakettiin.:)

      Poista
    4. Eipä tuossa nyt suurta vaivaa ole.:)

      Poista
  5. Kiva mixeri tulppaaneja ja leinikkejä!
    Valitettavasti markettien kukka-osastoilla ei ole ammattitaitoista henkilökuntaa. Sen huomaa sitten laadussa.
    Ja tulppaanit saa elvytettyä leikkaamalla ja kietomalla tiukkaan pakettiin...yleensä ja onneksi.
    Kyllähän me kukkailottelu-viikko järjestetään! =)
    Ja hylly on hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, teen tuon pakettiin käärimisen yleensä muutenkin. Harvoin tulppaanit ovat päässeet niin veltoiksi, kuin kimppuni oli. Mietin, että aivan valtava hävikki tulee noista kukkasista, jotka kuolee niihin ämpäreihin. Luulisi, että olisi edullisempaa pitää niistä huolta ja saada myydyksi...
      Kiitos Susanna!<3 Ihana, kun olet mukana!<3

      Poista
  6. Minulla on heti ainakin yksi still-life aihe jo kuvattuna...enpäs postaakaan sitä nyt viikonloppuna.
    Kummassahan prismassa kävit, koska tuossa meidän 'lähikaupassa' olen usein nähnyt tätin niitä kukkia hoitamassa...
    Tulppaanit näyttää tosi terhakoilta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun tämän viikon Kukkailottelukuvatkin ois käyny jo tuohon still-life teemaan! Niin upeat kuvat!<3
      Launeelta ostin nuo kukat, enkä oo nähny kummassakaan Prismassa koskaan ketään hoitamassa kukkia...Sen sijaan oon parikin kertaa vuosien varrella vaihtanut kimpun, joka on nuukahtanut suurinpiirtein heti kotiinpäästyä. Ei vaan aina jaksa valittaa, joten siksi valikoin tarkkaan, ostanko tuolta ollenkaan. Aika monta kimppu kävi mun käsissä, ennen kuin löysin nuo kuvissa näkyvät.;D

      Poista
  7. Jeee! Huomenna messuiloittelya! Sä oot niin ahkera postaaja 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee jee!<3 Nohm kerran viikossa on ainakin "pakko" tän ilottelun vuoksi.;) Talvella oli välillä aiheet ja into kateissa, vaan nyt on taas enemmänkin ollut pulaa ajasta. En mä sentään enää joka toinen ilta postaa...

      Poista
  8. Iloisen värinen kimppu :) Minäkin ostin halvalla Prismasta tulppaaneja ja harmitti kun ei tulppaanit oikein enää vironneet vaikka kuinka yritin elvyttää....Aurinkoista viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!
      Harmittaa kovasti, jos kukkaset jäävät aukeamatta.:/ Oma teoriani on, että jos tulput on päässeet kuivamaan, niin ei niitä mikään enää herätä henkiin.
      Ihanaa sunnuntaita Elina!<3

      Poista