lauantai 15. huhtikuuta 2017

Keväinen kattaus ja brownie-jäätelökakkua



Tällainen pitkä viikonloppu ilman erityistä ohjelmaa on enemmän kuin tervetullut ennen loppukevään rytistystä. Koska sää on ollut suorastaan jäätävä, niin eipä ole tarvinnut lähteä pihatöihinkään. Eiväthän ne hommat sieltä minnekään karkaa, teen sitten, kun on lämpimämpää. Päiväunet on kiva ottaa tällaisina joutopäivinä, ja takan lämmöstä on saanut nauttia edelleen.






Monesti meillä syödään tällaisina juhlapäivinä vain yhden kerran päivässä, aamulla tukevampi aamupala, esim. vohveleita ja illansuussa sitten päivän lämmin ruoka. Eilen se ruoka oli naudanfilepihvejä pippurikastikkeessa ja perunamuusia. Jälkkäriksi leivoin brownie-jäätelökakkua. Sanon vain, että oo nam nam! 

Ohjeen bongasin Uuden Kuun Emilian blogista, kun kävin tutkimassa uudemman kerran ohjetta kranssiani varten. Emilian blogi on mielestäni yksi kauneimpia blogeja Suomessa!






Oman kakkupohjani tein leipävuokaan, eikä siitä tullut ollenkaan niin paksua, että olisin saanut sen kolmeen osaan leikattua, vaikka lisäsin ohjeeseen jopa leivinjauheen, jota en Emilian ohjeesta löytänyt! Niinpä leikkasin sen kolmen osan sijaan kahtia ja väliin laitoin yhden siivun vaniljajäätelöä, samalla tavalla pitkittäin leikattuna. Kakku riitti meille oikein hyvin, meitähän oli vain kolme syömässä, lopun nakkasin rasiassa pakastimeen. Paistoaika meidän uunissa oli reippaasti yli 10 minuuttia. Sen verran takkuiselta tuon pohjan paistaminen tuntui, että mietin toisenlaisen kakkupohjan kokeilua...jos vaikka ihan perussokerikakkupohjalla. Aika rasvainenkin on tuo brownie, mutta ihana yhdistelmä kieltämättä jäätelön ja marjojen kanssa. Olimme kaikki yllättyneitä, että espanjalaiset mansikat maistuivat makeilta!


Pohja: 
100g pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vahvaa kahvia


Väliin vaniljajäätelö, koristeluun marjoja

 
Voitele vuoka. Vatkaa voi ja sokeri. Lisää kananmuna ja sula suklaa. Sekoita myös kuivat aineet ja kahvi taikinaan. Kaada vuokaan ja paista 185 asteessa > 10 minuuttia. Kakku saa olla kosteaa, mutta kannattaa odottaa hetki ennen kuin kumoaa kakun, ettei mene murusiksi. Onneksi marjoilla pystyy piilottelemaan kaikenlaista.;D Jäätelön ja marjat laitoin heti väliin, kun kakku oli hieman jäähtynyt, ja kakku sai odottaa hetken pöydässä, pihvien syömisen ajan. Marenkimurut ja suklaahiput jätin koristelusta pois. Oli makeaa ilman niitäkin!



 


Kattaus oli mallia simppeli ja keväinen. Olin ajatellut ripustella noita kanamunankuoria Kesähuoneeseen ja laittaa niihin kukkasia, mutta koska vallitseva sää ei juuri houkuta Kesähuoneessa oleskelemaan, niin päätin käyttää munankuoret tekemällä niistä pienet maljakot. Munakuoret asettelin puisten lautasliinarenkaiden päälle, jotta pysyvät paremmin paikoillaan. Kukat napsin pöydän kulhosta, jossa on kaksi ruukkua helmihyasinttia (yksi kokonainen keskellä ja toinen eroteltuna kolmeen osaan reunoille) ja kolme valkoista hyasinttia. Oksat ovat viime viikkoisen lumipalloheisin kavereina olleita syreeninoksia, jotka saivat lyhyen jatkoajan noissa munankuorissa.

Tähtikuvioiset tabletit ovat vuosia vanha ostos Prismasta, Annon valkoiset pellavalautasliinat viime syksyn loppuunmyynnistä ja nuo eri tavoin vihreällä raidoitetut lautasliinarenkaat olen ostanut vuosia sitten Paperikuusta.


 

Tänään meillä olikin kivat kirppiskierrokset Satun kanssa, ja ostin mm. kaksi valurautapaistinpannua. Pitäisi tästä lähteä just kauppaan ostamaan pannupizzatarpeita, siihen tarkoitukseen nuo pannut hankin. Kauhean kivaa joka tapauksessa tää minilomailu ihan kotona! Toivottavasti teilläkin on siellä leppoisat meiningit!


Taina



 

22 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja herkullisen näköinen kakku!

    VastaaPoista
  2. Ihana idea tuo kananmunankuori maljakkona. 💜

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, mun on pitänyt monta vuotta käyttää noita munankuoria maljakoina (pinterest-kansiossa on kuvia vaikka minkälaisista ihanuuksista), mutta kerrankin muistin siinä kohti, kun olin leipomassa ennen pääsiäistä!:) Oikeastaan mun oli kyllä tarkoitus laittaa noihin ripustunlangat ja laittaa ne Kesähuoneen oksaan roikkumaan, mutta jonain lämpimämpänä pääsiäisenä sitten...

      Poista
  3. Niin kaunis kattaus ja varmasti herkullista kakkua! Miten ihmeessä nuo kuoret pysyvät pystyssä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Suht tukevasti sujahtivat kuoret noihin lautasliinarenkaisiin. Kokeilin toisenlaisiakin renkaita, metalliset ja aika juhlavat renkaat olisivat olleet ihan täydelliset munakupit, mutta halusin kiiltävän sijaan puuta.;) Tyyli edellä.:P

      Poista
  4. Kaunis kattaus ja herkullisen näköinen kakku. Lurps! Mukavaa Pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Samaa sinulle!<3
      Ilmeisesti siellä idässä ei ole ollut niin kylmä, kuin täällä meillä. Olet niin kovasti ahkeroinut pihalla!:)

      Poista
  5. Herkkuhetkiä!!
    Myös kuvasi ja tuo sievä ja herkkä syreeninoksa, joka kuoressa ponnistelee vihreitä lehtiään ja nuppujaan.

    Herttaista pääsiäisen jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tää aikamoista ruuanjuhlaa...Tykkään niin paljon kattaa ja kokkailla rauhassa.:)
      Ihania pääsiäispäiviä Susanna!<3

      Poista
  6. Vitsi kun sinä jaksat panostaa tuohon kattaukseen...<3
    Täällä kun vihdoin sain lampaan sulaksi ja maustettua, pistin sen uuniin ja seuraksi valkosipuliperunat ja valkosipuli-juustokastike mustapekka juustolla ja grillatut kasvikset...kello oli jo ihan liikaa kun sain ruoan pöytään..ei muuta kuin lautaset esiin ja ruoka ääntäkohti...oli sen verran nälkäistä porukkaa (= minä ;))
    Hyvä ruoka parempi mieli ;)

    Hienot niistä pitsoistakin tuli <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Njaa, panostamisesta en tiiä.;D Saattaa olla, että pöytä ois kaivannu jonkunlaisia liinoja ja muutkin tekstiilit silittämistä, mun ihan niin paljon en jaksanut. Yritin kyllä hoputtaa junioria hakemaan vähän pajunoksia, vaan kun se ei tapahtunut mun kokkailun aikana, niin nekin jäi sitten pois tuosta.:P Ihmeen hyvin sitä eilen porskutti muuten sillä pienellä salaatilla ja isolla kakulla!!!;D Pizzoista tuli suorastaan törkeän hyviä. Tän syöpöttelyn jälkeen on pakko aloittaa varmaan aamuiset lenkit!

      Poista
  7. IHana kattaus ja loistava idea käyttää noita munankuoria kattauksessa <3
    Oikein ihanaa pääsiäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos Nannia!<3 Ihania pääsiäispäiviä sinulle!<3

      Poista
  8. Munankuoret ovat niin herkkiä ja kauniita, niinkuin sinun kuvat muutenkin <3

    VastaaPoista
  9. Kaunis kautatus ja ihanat kuvat. Tuo Brownie resepti täytyy poimia oitis talteen <3
    Oikein ihanaa pääsiäisen aikaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina!<3 Sulla on sielukas nimi!:)
      Kiitos myös itsesi klikkaamisesta lukijaksi.<3 Ihanaa pääsiäistä sinulle!

      Poista
  10. Ihanan näköinen kakku, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla. Nuo munankuoret pikkuiseni oksineen ovat ihan huippu-suloisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohon kakun ulkonäköön minäkin ihastuin, ja hyväksi makukin osoittautui.:) Kiitos Hanna!<3

      Poista