perjantai 16. joulukuuta 2016

Kukkailottelua - Itsesidottu kimppu ja kranssi



Olin keskiviikkona mukana Villiviinissä opettelemassa uutta, nimittäin kukkien sidontaa. Kanssani oli neljä muutakin naista. Muut tekivät enimmäkseen kransseja ja jouluisia asetelmia. Minä menin kuitenkin nyt tekemään ensimmäistä oikeaoppisesti sidottua kimppua. Ihanaa, rentouttavaa puuhaa! Suosittelen!<3



 
Valinnanvaikeus oli tietenkin ensimmäinen asia, joka iski vastaan. Päädyin lopulta valitsemaan kimppuuni yhden amarylliksen, kolme nupullaan olevaa oksaa inkaliljaa, kaksi valkoista ja kaksi punaista leinikkiä, pari oksaa vahakukkaa sekä eucalyptuksen oksia.







Eija näytti aluksi, miten kukat pitää asetella spiraalimaisesti, ja miten saada kimpusta tukeva, mutta ilmava. Sitten hän purki kimpunalun, ja minä aloitin alusta. Tarvittavat oksat kannattaa leikata suurin piirtein sopiviksi ennen kimpun sommittelua, sillä kimpun kasassa pitäminen vaatii ainakin aloittelijalta aika tavalla käsiä.;) Kun kimppuni oli valmis, sain päähäni vielä solmia pienen kranssin eucalyptuksen oksista. Aika kivat tuli, vaikka itse sanonkin!







Kranssiin sidoin siimanpätkän ja kiinnitin sen työhuoneen oveen. Toivottavasti se kuivuu oikein kauniisti!








Tule sinäkin jakamaan iloa ja osallistu Kukkailotteluun alla olevan linkin kautta! Linkki on auki sunnuntai-iltaan saakka. Liitä postaukseen linkki tänne Mansikkatilan maille. Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin  #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia! Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo!<3 Viime viikon Kukkailottelun kooste löytyy eiliseltä eli täältä.


Ihanaa viikonloppua!💚
Taina

26 kommenttia:

  1. Niin upea kimppu (kauniit väritkin) ja kranssi on myös aivan ihana. Mulla on myös kranssi suunnitelmissa, katsotaan ehdinkö tai tuleeko siitä mitään. :) Kivaa olla taas mukana, aivan ollut ikävä tätä haastetta. <3 Ps.Mistä tuollaisen raitaisen sydämen saa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis hetkinen sydän onkin vihreä puhelimella katsoessa ja musta/valkoraita koneella katsoessa.. :D

      Poista
    2. Kiitos Outi!<3 Ihanaa, kun olet jälleen upeine kuvinesi mukana!<3 Tuollaisen ohuen kranssin tekeminen ainakin oli mielestäni helppompaa, kuin paksumman, sellaisen kuin tein ulko-oveen taannoin.
      Nyt ole kyllä ihan pihalla, että mikä sydän?!:D Katselin kuvia moneen otteeseen, mutten löydä sieltä yhtään sydäntä.:) Missähän meillä on sydän?

      Poista
    3. Tuo tekstin lopussa oleva sydän. :D

      Poista
    4. Hah!:) Nykyään blogiteksteihin voi lisätä emoij´eja, oletkos huomannut?:) Löytyy sieltä Bloggerin ylävalikosta, kun kirjoittaa postausta.:)

      Poista
  2. Hurmaavat! Varmasti sinun juttusi, täydellisesti! Eukalyptys -kranssi houkuttaa minuakin. Tuoksuu varmasti hyvälle! 💚 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Ihanaa oli! Nuo eucalyptukset, joita käytin kimpussa tuoksuivat niin hyvälle, ja niistä jäi sitomisesta sellainen "pihkamainen" tuntu ja mieletön tuoksu!:) Tämä kranssin eucalyptus ei ollut eikä ole niin voimakas tuoksultaan, enemmän sellainen saunavihtamainen.:D Hyvä siis sekin!

      Poista
  3. Vahakukka <3 Olit taas 'karkkikaupassa' <3
    Kaunis kimppu ja niin sun hommaa <3 Nyt tekis eucalyptys hyvää, jos jotain haistais ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä yksi kauneimmista, vahakukka nimittäin!<3 Ja tosiaan, olen löytänyt oman karkkikauppani noissa kukkakaupoissa!:)
      Pikaista paranemista!<3

      Poista
  4. Vaude! Tuommoinen kranssi olisi ihastuttava! Huippuhienot kukat! Tuli kyllä nätti tuosta itse sidotusta kimpusta. Oikea trendikimppu! Taidolla säästäisi ison summan, kun kukat osaa sitoa itse. Huokaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Teresa!<3
      Noh, tuosta säästämisestä en ole niin varma, sillä mullahan pitäis olla tuoreita kukkia joka paikassa, ympäri vuoden. Kukkamaanikko.:P Onneksi noista isoista kimpuista riittää yleensä iloa moneksi viikoksi, kun kimpun purkaa, ja laittaa oksia erillisiin majakoihin. Silleen niitä kukkia riittää sitten useampaan paikkaankin.:)

      Poista
  5. Tuli kyllä hieno kimppu! Pitäisköhän sun alkaa harkita alan vaihtoa... :) No ainakin tuo on mukavaa vastapainoa varsinaiselle työllesi. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi!<3 Eija kyllä kysyi, että tulisinko kiireapulaiseksi...mutta epäilen, että ei ollu ihan tosissaan.:D Totta, tämä on ihanaa vastapainoa, vaikka toisaalta, musta ois ihana tehdä lasten kanssa jotain tällaista! Näistä ammentaa tuohon oikeaan työhön monella tavalla.:)

      Poista
  6. Todella kuaniin värisen kimpun olet tehnyt!

    VastaaPoista
  7. Kauniit sävyt ja kukkavalinnat!
    Mukavaa kun pääsit sitomaan kimpun ja sievän kranssin!
    Siitä se innostus kasvaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Todellakin voin sanoa, että nälkä kasvaa syödessä!:) Jotenkin aloin ihan uudella tavalla odottaa kesää, ja sitä, että pääsen kokeilemaan luonnonkukilla ja kotipihan kukkasilla.:)

      Poista
  8. Upeita! pitää ehkä itsekin osallistua tuollaiselle kurssille joskus

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mia!<3 Suosittelen! Ihanaa ja inspiroivaa puuhaa tuo kukkien sitominen...eikä helppoa ollenkaan. Haluan oppia lisää!

      Poista
  9. Voi mikä kimppu <3 Pitäisikin osallistua tuollaiselle kurssille ehdottomasti.
    Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Souliina!<3 Kaikille voin suositella ihanaa tekemistä käsillä, luovuuden valloilleen pääsemistä.<3 Ihanaa viikonloppua!:)

      Poista
  10. Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Kiva, kun olet jälleen Kukkailottelussa mukana.<3

      Poista
  11. Ihana ja varmasti tuoksuva kranssi! Kimppukin on erittäin onnistunut, hennot, hienot värit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tarja!<3 Kranssi ja kukkaset ilahduttavat täällä edelleen. Elän toivossa, että säilyvät yli joulun...:)

      Poista
  12. Ihastuttavalta näyttää! Olisipa mukavaa päästä kukkakauppaan penkomaan ja sitomaan oma kimppu. Olen kokeillut vain luonnonkukilla, mutta hauskaahan sekin on.

    VastaaPoista