tiistai 9. helmikuuta 2016

#tulppaanitiistai






Kiitos ihanasta haasteesta Satulinnaan Tuijalle!<3 Koska en millään malta odottaa torstaita näiden tulppaanien kanssa, kuten Kukkalan Sanna on haasteessan suunnitellut, muutin nimenkin tulppaanitiistaiksi tulppaanitorstaista. Mahtava idea Sannalta postailla torstaisin erilaisia tulppaani-ideoita! Käykäähän kurkkimassa! Toivottavasti ette pahastu Tuija ja Satu, etten odottanut torstaita.:)

Nämä tulppaanit ovat ruokakauppaostos. Tunnen siitä aina hieman huonoa omaatuntoa. Haluaisin ostaa kaikki kukkani kukkakaupasta. Aina ei kuitenkaan ehdi, raaski tai viitsi. Haluaisin uskoa, että ruokakauppojen kukat lisäävät kukkien ostamista ja totuttaisivat suomalaiset hemmottelemaan itseään myös kukkakaupasta haetuilla kukkasilla. Ymmärtääkseni näin ei kuitenkaan ole käynyt.

Tulppaanien seuraksi poimin mustikanvarpuja suoraan takaterassilta, jossa ne ovat odottaneet joulusta saakka. Sain silloin ison läjän varpuja naapurista, ja nyt vasta ensimmäiset pääsivät käyttöön. Sen verran vähän on lunta täällä etelässä, että varpuja voi varmaan kerätä edelleen luonnosta sen kummemmin kaivelematta. Maljakoksi valitsin tällä kertaa Finnmarin yksinkertaisen, lieriönmallisen astian.

Minulle kaikki kukat tuovat talveen väriä ja eloa, joka muutoin puuttuu ympäriltä. Tällä tulppaani -postauksella lyön samalla kaksi kärpästä ja osallistun viikon MakroTex -haasteeseen, jonka aiheena on helmikuu. #tulppaanitorstai -haasteen lähetän edelleen Tuijalle, Anulle, Katille, Annukalle ja Sadulle. Olkaa hyvät!:)

Mukavaa viikkoa!
Taina






p.s: Annie Sloan Chalk Paint-arvontaan pääset osallistumaan täältä.

 

60 kommenttia:

  1. Herkullisen värinen tulppaanitiistai! Värinkaipuusta kertoo minunkin tämänpäiväinen postaus. :) Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit nopea Tuija! Kävin nimittäin juuri lisäämässä sinut juuri postauksen loppuun haasteen saajaksi!:) Ole hyvä!<3

      Poista
    2. Onneksi kerroit kommentissasi haasteesta, jota en ollut huomannut. ;) Torstai on toivoa täynnä! Tuija

      Poista
    3. Kuule, mä sähläsin näköjään enemmänkin tätä postausta tehdessäni. Haasteen eteenpäin lähettämisen lisäksi unohdin linkin arvontapostaukseen.:)

      Poista
  2. Niin kaunis kimppu! Mustikanvarvut sopii niin kauniisti tulppaanien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari!<3 Erilaisilla oksilla ja varvuilla saa kivaa vaihtelua peruskimppuun. Pajunkissojakin taitaisi jo olla pientareella ja koivunoksien tummuus on minusta kiva pari tulppaanien hempeydelle.:)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos Elisa!:) Nappasin neljä pientä kimppua: valkoisen, lilan, oranssin ja vaalenapunaisen ja sekoitin.:)

      Poista
  4. Nuo varvut koristavat kimppua tosiaan kauniisti. Ihanat värit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!:) Oli pakko saada kunnon väripläjäys tähän harmauteen!:)

      Poista
  5. Kiitos haasteesta! Ihana kimppu. Mustikanvarvut näyttävät kauniilta kimpussa - ja aina ihanampia ovat jos niihin saa vielä lehdetkin puhkeamaan. Aavistus keväästä... Minulla vastaus menee ensi viikkoon sillä olemme parhaillaan hiihtolomailemassa ja loma menee torstain yli. Harmittavasti kelit ovat vain menneet niin plussan puolelle että tänään olisi tarvittu jo lähes vesisuksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, nauti lomastasi!<3 Toivottavasti teillä on jotain kivaa tiedossa, jos ei muuta, niin akkujen lataamista ilman velvoitteita!
      Viime vuonna sain mustikanvarpuihin lehdetkin, mutta saapa nähdä kuinka käy.:)

      Poista
  6. Tulppaanitiistai tai torstai, sama se!
    Minullakin kuvat torstaille vielä kesken...
    Kauniita ovat!
    Ja usko tai älä, mutta olen minäkin tänään aika monta tulppaanikimppua sitonut töissä mustikanvarpujen kanssa!!
    Espanjassa! Kyllä, tulevat sieltä Pohjolasta tänne meidänkin iloksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. <3
      Oi, voisin kuvitella, että sulla värähtää sielussa, kun saat laittaa mustikanvarpuja tulppaaneiden sekaan.:D Vaikuttaa siltä, etteivät nuo varvut ole millään, vaikka ne ovat odottaneet terassilla melkein kaksi kuukautta. Hieman tosin epäilen lehtien puhkeamista juuri tästä syystä...:)

      Poista
  7. Kauniit kuvat, ja ihana haste - kiitos! <3 Sainkin hyvän syyn lähteä huomenna kukkaostoksille, ja lisämotivaatiota kameran akkulaturin etsintään, jotta viimein pääsisin taas valokuvaamaan ihan oikeasti - tuo kännykkäkameralla kuvaaminen alkaa pikkuhiljaa jo maistua puulle... :)

    P.s. Töihinpaluu mammalomailun jälkeen ottanut yllättävän paljon voimille, ja koko perhe lähes joka ilta jo heti ysiltä unilla - olen käynyt blogiasi ahkerasti lukemassa, mutta kommentointi on jäänyt väliin liiiiiian monta kertaa...!! Toivottavasti pian pääsemme taas rytmiin ja rutiiniin kiinni... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei hienoa, että innostuit!:) Kyllä tähän harmauteen tarvitaan nyt väriä!:)

      Älä turhaan pyytele anteeksi! Olen minäkin käynyt blogissasi kommentoimatta, mutta olen sinua ajatellut. Arvasin, että normiarki on nielaissut teidät. Kyllä se varmasti pian helpottaa!<3

      Poista
  8. Tulppaanit piristävät näin harmaana, sumuisena päivänä. Mukavaa tulppaanitiistaita/torstaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Todellakin tarvitaan jotain väriä tähän harmauteen! Ja ehkä mun täytyy yrittää muuttaa tätä omaa asennettani...;D

      Poista
  9. Todella kaunis kimppu :)

    minä kanssa joudun turvautumaan marketkukkiin, vaikka haluaisin ostaa kukkani kukkakaupasta.
    Aina vaan ei ehdi!

    Kivaa viikkoa Taina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuulianneli!:)
      Kiva kuulla, että en ole tämän ajatukseni kanssa yksin. Samaa sinulle!<3

      Poista
  10. Kauniit kuvat tulppaaniasetelmastasi, joka tuo väriä tähänkin haasteeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Leila! Jonkinlainen elinehto nuo kukkaset meikäläiselle tähän värittömyyteen...:)

      Poista
  11. Voihan tulppaani sentään minkälaista väriterapiaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti muutkin saavat kuvien kautta iloa!:)

      Poista
  12. Ihana kimppu<3. Tulee ihan pääsiäinen mieleen. En tiedä miksi. Vissiin noitten varpujen takia.

    Ja kiitos haasteesta. Mun markettikimppu on aikas ränsistynyt, mutta jos ei ihan kuukahda ennen huomista, niin päätyy kuviin. Kimppu se on huonompikin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka, ja hienoa, että otat haasteen vastaan.:)
      En mä noissa perustulppaaneissa ole huomannut eroa kukkakaupan vastaaviin esim. kestävyydessä, mutta valikoimissa toki! yritän kyllä aina kaupassakin valikoida ne kukat niin, että näyttävät siltä, että aukeavat, mutteivat ole vielä liian auki.:)

      Poista
    2. Ei kun tarkoitin sillä huonommalla kimpulla sitä mun oman onnensa nojaan jäänyttä kimppua. makoilee jo pitkin pituuttaan pöydällä :). En siis missään nimessä moittinut markettikukkia, jos siitä sai sellaisen kuvan. Kestävyysero varmaan tulee siitä, että kukkakaupassa kukat on oikein säilytetty. Ruokakaupoissa välillä miten kuten. ja asiakkaat niitä penkoeassaan sitten vielä pistää huolimattomasti takaisin paikoilleen, joten aina ei ole ihan priimaa sen takia tarjolla.
      Mutta haastevastaus tulossa. Tosin vähän kiertäen :)

      Poista
    3. Kauniit oli kuvat!:)
      Mulla tais jäädä tuo marketti/kukkakauppa keskustelu päälle, sorry.;D En siis ajatellut, että olisit moittinut marketin kukkia.:D

      Poista
  13. Aivan mahtavan värikäs ja keväinen kimppu!

    VastaaPoista
  14. Tulppaanit ovat vaan niin kertakaikkisen upeita. Ja hienoja kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jani!:) Tulppaanit ovat nyt sen verran edullisia, että melkein koko ajan on jonkinlainen kimppu niitä tuomassa iloa.:)

      Poista
  15. Kaunis kimppu ja mustikanvarvut täydentävät sitä hienosti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kristiina!:)Mun piti tehdä noista varvuista kransseja, mutta ei mulla taida olla siihen koskaan aikaa.;D

      Poista
  16. Tiistai tai torstai, aina on hyvä päivä kukille. Itse ostin juuri ruokakaupasta keskiviikon kukkaset :)

    Kiva, kun otit haasteen vastaan ja vielä jatkoit sitä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija! Ihana idea tähän talven keskelle (vaikka vettä sataakin ja lunta ei ole kuin pieni läiskä siellä täällä)tehdä noista kimpusta aina himpun erilaisia ja persoonallisia! Minusta on niin hienoa, kun meillä on hyvä, laadukas kukkakauppa tässä lähellä, niin yritän olla näkemättä kukkia ruokakaupassa. Aina en onnistu.:/

      Poista
  17. Todella kauniita, pitääpä hakea noita varpuja tuosta metsästä joku päivä kimpun lisukkeeksi. :) Marketista minä ainakin usein kukkaset ostan, miksi ei?? Pirkalla on usein nätit kimput ja usein esim. reilun kaupan ruusuja jne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, Pirkalla on esim. todella kauniita ja kestäviä neilikkakimppuja, joita ostan silloin tällöin. Haluan tukea erinomaisen hyvää kukkakauppaa tuossa lähellä, ja ylipäätään, sillä ruokakauppojen kukkamyynti on kyllä aikamoinen isku kukkakaupoille. Ainakin meillä on todella hyvät valikoimat, ja neuvoja saa samaan hintaan...ruokakaupassa harvemmin.:)

      Poista
  18. Ihanan värikkäitä tulppaaneja,sopivia näin harmaaseen aikaan,myös meillä tällä Saksassa on harmaata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther!:) Kevään merkkejä teillä kuitenkin ilmassa, niin muistelen! Tällaisina talvina sitä alkaa tosissaan miettiä, että voisiko sen elämän rakentaa johonkin muuhun maailmankolkkaan, jossa paistaisi aurinko enemmän..

      Poista
  19. Kaunis asetelma! Haaste kuulostaa hienolta, pitää mennä tutkailemaan miten niitä tulppaaneja voisi laittaa esille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannele! Tykkään tästä tulppaanitorstai-ideasta todella paljon. Mahtavaa saada uusia ideoita, miten erilailla noita kukkia voisi esille laittaa. Tulppaanit kuuluvat niin kiinteästi tähän vuodenaikaan.:)

      Poista
  20. Ihanat tulppaanit <3 Niin mukavaa, kun aloittamani haaste on edennyt <3 <3 Pinnasin kuvan myös tänne: https://fi.pinterest.com/sannarasku/tulppaanitorstai/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos paljon Sanna!<3 Kävinkin jo kurkkimassa uusimman ideasi. Mahtava!:D

      Poista
  21. Ompas ihanan karkki kokonaisuus =) Niin pirtsakka =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jori!:)Juuri piristyksen tarpeeseen nuo tuli ostettuakin.:)

      Poista
  22. Oi tavaton miten iso kimppu tulppaaneja. Ihania värejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ostin muistaakseni 4x7 tulppaania, 3e/nippu. Osan kimpusta laitoin eteisen lipastolle samaan tyyliin. Nuo maanantaina ostetut tulppaanit ovat edelleen ihan kauniit (pari kertaa olen napannut pituudesta pois ja lehtiä karsinut). Hintansa väärti piristysruiske!:)

      Poista
  23. Ehdin vasta nyt kommentoimaan, vaikka huomasin postauksesi ja haasteen monta päivää sitten. Halusin vain tulla kiittämään haasteesta ja kauniista kuvista. Ilman muuta toteutan tämän, kiva haaste! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei mitään anteeksipyydettävää tai selitettävää!<3 Meillä on kaikilla oikea elämä elettävänä.:) Minäkin tykästyin tähän haasteeseen ja löysin loistavia ideoita tulevaa varten samalla!:)

      Poista
  24. Ihanan iso ja kauniin värinen kimppu! :)

    VastaaPoista
  25. Kauniit tulppaanit ovat olleet kuvauskohteena sinullakin :)

    VastaaPoista