sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Minttumutakakkuset






Olin ajatellut postata näiden kakkusten reseptin heti aamusta, tai oikeastaan toivonut ehtiväni postaamaan, mutta enpä ehtinyt. Tämä päivä on vietetty suurelta osin juniorin salibandyturnauksessa, kaipa päivän voisi huonomminkin käyttää. :) Nämä minttukakkuset leivoin eilen ystävänpäivä mielessäni, mutta tottahan ne sopivat mihin tahansa herkkuhetkeen!




Reseptin löysin Dan Sukkerin sivuilta. Jälkiviisaana tekisin kaksi asiaa toisin. Toinen niistä koskee paistoaikaa. Pidin leivonnaisia uunissa vajaat 10 minuuttia. Ohjeessa neuvottiin pitämään levonnaisia uunissa noin viisi minuuttia, mutta vuokien koko tietenkin vaikuttaa lopputulokseen. Epäilen, että tuossa alkuperäisessä ohjeessa on käytetty todella pieniä vuokia. Kakkuset olisivat voineet olla vielä pari minuuttia pidempään. Tosin yö jääkaapissa teki kakkusille pelkästään plussaa rakenteen kannalta.

Ainekset:
3 kananmunaa (erottele valkuaiset ja keltuaiset)
3/4 dl kideruokosokeria
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
70g voita
pss Pätkis minibates
tummaa suklaata

päälle vanhanajan vaniljakastiketta ja marjoja

Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kuivat aineet. Sulata voi ja suklaa kattilassa miedolla lämmöllä. En käyttänyt koko pussillista Pätkis-pussista, vaan käytin osittain tummaa, yli 70% suklaata. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää voisuklaaseos ja 1/3 valkuaisvaahdosta taikinaan, ja lopuksi kevyesti loputkin valkuaisvaahdosta. Taikinan ei pidäkään olla tasaisesti sekoittunut! Annostele taikina vuokiin ja paista 5-10 minuuttia 175 asteessa riippuen siitä, kuinka mutaiset kakkusista haluat. Lopuksi koristele kakkuset vaniljavaahdolla (käytä maitoa vain 2 dl yhteen annospussiin) ja marjoilla.


 

Ulkonäöllisesti olisi ollut parempi tehdä kakkusten päälle vaniljavaahto vasta tänään, kun otin kuvat.:) Näissä leivonnaisissa toimisi mielestäni hyvin, että leipoisi kakut edellisenä päivänä ja koristelisi kakkuset vaniljavanukkaalla ja marjoilla juuri ennen tarjoilua seuraavana päivänä. Mehän syötiin näitä jo eilen ystäväni kanssa, ja hyvää oli joka tapauksessa! 

Makoisaa ja hempeää viikkoa!<3
Taina

P.S: Annie Sloan Chalk Paint -maalin arvontaan pääset osallistumaan täällä.



 
 

10 kommenttia:

  1. Miten suloiset herkut!
    Lempeää ystävänpäivää sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika hempeää, mutta menköön!;D Hyvää oli ja makeaa.:)
      Ihanaa ystävänpäivän iltaa Susanna!<3 Olen tulossa blogiisi vielä! Harmittaa, kun en voi kännykällä nykyään kommentoida ollenkaan, kun jostain syystä kommentit tulee tuplana. Kommentointi vaatii siis tietsikan äärellä oloa. Nähdään Mantelilaaksossa!:)

      Poista
  2. Onpas ihanat kakut!
    Laitan ohjeen kokeilulistalle!
    Hyvää ystävänpäivää! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, oli todella hyvää! Itse asiassa jääkaapissa taitaa vielä olla muutama, mutta nyt on makeakiintiö tältä päivältä täynnä.;D
      Hyvää ystävänpäivää Marita!<3

      Poista
  3. Houkuttelevat kuvat olet napannut herkuistanne! Herkkuiltaa! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!:) Nuo muffinssivuoat ovat aika kauniit ja marjat!:)
      Herkkukiintiö tuli kyllä tänään täyteen, sillä parin tuollaisen lisäksi tuli syötyä herkkua siellä säbäturnauksessakin, ihan vaan tuen ja kannustuksen vuoksi!:P Yhtään ei tee mieli tällä hetkellä, vaikka kuvissa olisi mitä.:)

      Poista
  4. Njam :) Mistä löysit noin ihania mansikoita? Meillä oli kaupassa ihan jättisuuria mansikoita, jotka näyttivät enimmäkseen muovisilta :)
    Ihanaa ystävänpäiväiltaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan tuosta lähi S-marketista. Leikkasin veitsellä raa´at kantaosat pois ja puolitin mansikat ja oli muuten hyviä, oikeasti!:) Hyvä kun muistutit, mulla on vielä marjoja vähän kaapissa!:)
      Ihanaa ystävänpäiväniltaa sinulle Pia!<3

      Poista
  5. Oijoioi, näyttävät vaarallisen herkullisilta! Meillä on pian kuopuksen synttärit tulossa ja tällaiset yön yli nukkumista rakastavat leivonnaisreseptit ovat kullanarvoisia niitä(kin) ajatellen, kiitos! Toivottavasti turnaus meni hyvin. Leppoisaa ystispäivän iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Tänään söin vielä yhden tuollaisen herkun, ja oli kyllä hyvää. Nam! Taidan tehdä näitä toistekin.:)
      Turnaus meni ihan loistavasti! Molemmista peleistä voitto, ja kotiturnaus onnistui muutenkin järjestelyiden puolesta.

      Poista