tiistai 6. lokakuuta 2015

Keittiössäni



Pääsin vaihteeksi lempijuttujeni pariin, sillä MakroTex -haasteen aiheena on tällä kertaa Keittiössäni. Useampikin asetelmantapainen tuolta keittiön tasolta ja pöydältä aina löytyy, koska tykkään niitä laittaa ja muutella, osa on tosin hyvin pysyvää sorttia, koska kysymys on enimmäkseen käyttöesineistä.

Lieden vierestä on paikkansa löytänyt mm. oliviiöljy, suola ynnä muuta ruuanlaitossa käytettävä huoneenlämmössä säilyvää tarvike. Kananmunia säilytän myös tuossa tasolla olevassa korissa, puiset kapustat ovat käden ulottuvilla savikannussa.






Näitä kuvia ottaessani viime viikolla, oli basilika jo parhaat päivänsä nähnyt.:)
 


 



Yleensä ruokapöydällä on aina joko kukkia tai kynttilöitä tai jotain muuta, miesten mielestä turhaa tunnelmantuojaa. Lehtipinot eivät tietenkään ole yhtä häiritseviä kuin vaikkapa kukat maljakossa.;D Asetelma pöydällä on tänään ihan toisennäköinen kuin näissä kuvissa, mutta nuo ketut lautasella ovat jotenkin nyt kovasti mieleeni ja siksi ne siirtyivät makuuhuoneesta keittiöön ja tuossa ne ovat edelleen  syksyisten oksien ympäröiminä.



 
 
 



Sattuipa hauskasti, sillä olin tuonut ilmeisesti heinien mukana pienen toukan sisälle ja huomasin sen keittiönpöydällä, kun napsin kuvia tähän postaukseen. Harmikseni en saanut millään tarkennettua toukkaan, mutta tuossa lehden reunalla se ihmettelee, mihin on joutunut!





Makrokuvia lisää Pienen Linnun blogissa.

Taina

49 kommenttia:

  1. Ihania kuvia!
    Minullakin on basilikakuva. Piti käännellä kasvia monta kertaa, että löytyi vähän pirteämpiä lehtiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara!:) Olis mulla ollut tuoreempikin, mutten viitsinyt laiskuuksissani enää uusia kuvia ottaa. Toisinaan basilikat näyttää tuolta ja joskus vielä huonommalta.;D

      Poista
  2. Lämpöisen kodikasta <3 Juuri eilen hypistelin tyhjää Blossa-pulloa...että mitähän tekisi sille. Se on hyvä kynttilänjalka!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Mulla on muistaakseni viisi Blossa-pulloa, vähän siinä ja rajoilla, onko enää viisasta.;D Ehkä mä vien ne värikkäämmät tuonne kesähuonetta koristamaan...ja uutta pulloakin olen jo Alkosta kysynyt!

      Poista
  3. Sun keittiö. <3 Mä voisin melkein murhata siitä. (Ei sitten pidä ottaa ihan tosissaa tuota edellistä lausetta. :D ) Mutta juu, keittiösi on syötävän ihana, valoisa, tilava ja onko se nurkassa pöydällä oleva musta kiemurainen juttu keittokirja teline? Takorautaa? Näyttää ainakin siltä. rakastan takorautaisia juttuja! Ja jos tuo ei ole takorautaa niin ihanalta näyttää kuitenkin ja jos ei ole edes keittiokirjateline niin kaunis kuitenkin :) Mistähän saisin muutaman neliön lisää meidän keittiöömme?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria!<3 Heh, ehkä mun huumori just ja just kestää tuon lauseen!;D
      Keittokirjateline se tosiaan on. Ostin sen tähän kotiin muistaakseni jo ennen rakentamista yhdestä sisustuskaupan loppuunmyynnistä. Se on oikeasti minusta hyvä, sillä yhä edelleen mulla on reseptejä ties millaisilla lippulappusilla.:) Silloin raksa-aikaan meidän vuokrakeittiössä oli todella vähän neliöitä ja laskutilaa, tasotkin liian korkealla, kun olen tällainen pätkä. Jostain syystä innostuin sinä vuonna erityisen paljon leipomisesta ja kokkaamisesta.:D Nykyään tekisin varmaan toisennäköisen keittiön, mutta on mahtavaa, kun on riittävästi laskutasoa ja tiskikone ja uuni ergonomisesti nostettuna on sellaisia asioita, jotka valitsisin uudelleen, niin ja tietenkin alalaatikot kaappien sijaan.:)

      Poista
  4. Kauniita kuvia!
    Pidän erityisesti kettuperheestä sammalilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina!:) Kettuperhe on omakin suosikkini.:)

      Poista
  5. Onpas niin kaunis ja SIISTI keittiö!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pieni Lintu!:D Keittiön siivous tulee tehtyä lähes joka päivä.:)

      Poista
  6. Kaunis ja todella järjestelmällinen keittiö :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!:) En nyt tiedä tuosta järjestelmällisestä, viime syksynä raivasin koko keittiön ja karsin tavaroita reilulla kädellä.:)

      Poista
  7. Kuvauksellisia asetelmia keittiössäsi. Nuo ketut ovat suloisia ja toukkahan on melkein elävää ravintoa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, ihan niin ennakkoluuloton syömäri mä en ole.;D

      Poista
  8. Kaunis keittiö. Kiva tuo puulaatikko öljypurkeilla, jostain tuollaisesa haaveilen itsekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Laatikko on ostos H&M-homelta. Todella hyvä hankinta, tasot pysyy siistimpänä ja pölyt on helpompi pyyhkiä, laatikkoa nostamalla.:)

      Poista
  9. Ihanan siistiä! Niin kauniit yksityiskohdat tulevat hyvin esiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pia!:) Tietenkään meidän keittiössä ei ole koko ajan noin siistiä, mutta lähes joka päivä jossain vaiheessa sen siivoan, sillä en kestä sotkuista keittiötä.:D

      Poista
  10. Kauniista ja siistiä sinun keittiössä.

    VastaaPoista
  11. Kaunis ja selkeä keittiö! :) Tulin uteliaaksi - mikä on tuo tumma (valurautainen?) esine ekassa kuvassa pöydän nurkassa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emonen!:) Se on tosiaan keittokirjateline. Tuossa se on kymmenen vuotta kohta nököttänyt.:) Käytän sitä oikeasti, kun mulla on ruokaohjeita lipuilla ja lapuilla.;D

      Poista
  12. Oi vitsi miten ihania juttuja keittiössäsi. Kaikki niin kauniisti esillä. Kivat nuo asetelmat. Taidan napata niistä idean omalle pöydälleni. Heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noksu!:D Kyllä näitä ideoita saa ihan vapaasti käyttää, tuon sammalet ja eläimet jutun olen itse löytänyt aikoinaan Parolan Asema -blogista.:)

      Poista
  13. Onpas kaunis keittiö. Ihania yksityiskohtia, kuten kananmunakori, puinen laatikko, kynttilät ja eläinasetelma. Miettimään jään, saisinko itsekin öljypullot jotenkin kauniimmin esille. Nyt ne vaan ovat pöydällä siltään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Viltsu!:) Laatikon ostin muistaakseni vuosi sitten H&M- homesta, ennen sitä mulla oli nuo pitkään valkoisella suorakaiteenmuotoisella lautasella. Tää on parempi, sillä siivotessa voi nostaa kerralla koko systeemin, lautasella se ei onnistunut.:)

      Poista
  14. Kuule, ihan vapaasti saa käyttää ideaa, sillä itse löysin sen aikoinaan Parolan Asema -blogista! Paremmat kuvat eläimistä ja sammalista löydät täältä: http://mansikkatilanmailla.blogspot.fi/2015/09/sammalta-ja-metsan-elaimia.html
    Keittiön asetelmaan vain poistin kuvun, koska se oli mielestäni kivempi ilman sitä!:)

    VastaaPoista
  15. Todella siistiä on sinun keittiössäsi! Ja kettuperhe on minunkin suosikkini :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Arjuska!:) Täytyisikin lorauttaa vettä sammaleelle, ketut alkavat kallistella.;D

      Poista
  16. Sinulla on kaikki paikallaan ja paikka kaikelle :) Ihana kettu asetelma♥

    VastaaPoista
  17. Minäkin taidan jalostaa kettuperhe-ideaa! Kiitos kauniista kuvista!

    VastaaPoista
  18. Mahtava tuo kettuperhe! Meillä tuppaa keittiön pinnat täyttyä kaikenlaisesta sekametelitavarakasasta... Olisi kyllä hienoa kyetä pitämään pöytäpinnat noin suunniteltuina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vain! Kyllä meilläkin tasoilla tavaraa riittää, mutta pitkään en kestä sekasotkua, on pakko siivota, kun alkaa muuten ahdistaa.:)

      Poista
  19. Siistiä ja lämminhenkistä, juuri sellaista kun keittiössä pitää ollakin. Tykkäsin kovasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mustis! Ilo kuulla, koska juuri noihin olen pyrkinyt kaikessa sisustamisessa.:)

      Poista
  20. Ompa kaunis ja kodikas keittiö :) Ihania kuvia

    VastaaPoista