tiistai 23. kesäkuuta 2015

Kattaus kesähuoneeseen ja arvontamuistutus



Tässä postaus, joka on ollut mielessäni jo jonkin aikaa. Rakensin kesäisen kattauksen kesähuoneeseen käyttäen tavaroita, joita kaapista sattui löytymään. Halusin tehdä kesäisen kattauksen, vaikkapa rapujuhliin tai muihin kesäjuhliin, merellisenä tämä sopisi erityisen hyvin meren äärelle. Beach housesta haaveillessa...





Samalla pääsin kokeilemaan itselleni ostamia matkatuliaisia: turkooseja, pellavaisia, lautasliinoja (Pottery Barn), simpukkakoristeisia paikkakoristeita ja uusia lautasliinarenkaita (Pier 1), sekä turistikaupoista ostamiani meritähtiä.







Pöytää peittämään jätin siniraidalliset kaitaliinat, mutta käänsin se pitkittäin. Istuinten suuntaisesti asettelin kaksi hiekanväristä liinaa, enkä jaksanut niitä edes silittää. Minusta ne menisivät jopa noin ruttuisina!:) Lisäksi valitsin melko paksut ruohosta punotut tabletit.

Koska tein kattauksen huvin vuoksi, ei tarvinnut miettiä, mitä ruokailuvälineitä oikeasti tarvitaan. Toisaalta joskus voisi suunnitellakin ensin kattauksen, ja sitten miettiä, mitä ruokia tarjoaa.:) Salaattia varten pöydässä on Pentikin aluslautaset. Niiden alla on Pentikin puiset lautaset, jotka voisivat toimia leipälautasena. Lasikulho on jälkiruokaa varten. Varsinaiselle ruualle katoin Arctican syvän ja matalan lautasen. Laseina on kirpparikristalleja sekä Iittalan Ultima Thulea ja Vernaa. Häälahjaksi saadut hopea-aterimet pääsivät myös ulkoilemaan.







Noita paikkakoristeita hypistelin kaupassa jonkin aikaa, miettien voisinko tehdä vastaavat itse kotona. Pieniä simpukoita olisi kotoa löynyt vaikka kuinka moneen koristeeseen. Emosen postauksesta tulikin sitten idea, että kivat paikkakoristeet voisi tehdä Piltti-purkeista. Varioida voisi täyttämällä purkit vaikka luonnonkukilla ja liimaamalla liitutaulutarrasta kyltin. Metsästä voisi poimia kuivia, harmahtaneita oksia, joita voisi vaikka liimata purkin ympärille ja sisälle voisi laittaa tuikun...Nämä ostamani eivät kuitenkaan montaa dollaria maksaneet, joten tulipa sitten ostettua. Joko huomasitte, että näihin kemuihin on tulossa aika merellisen nimen omaavia tyyppejä?!;D







Kukiksi valitsin syreeninoksia, koska ajattelin lilan muodostavan kivan parin turkoosin kanssa, ja koska ne olivat ilmaisia. Yhtä hyvin tuossa voisi olla vaikka lupiininoksia. Kesähuoneen hyllyltä löytyi oliivipurkkiin viime syksynä kerätyt heinät, ja nehän sopivat väreihin todella hyvin. Enemmänkin olisin toivonut niitä olevan. Yhden turkoosin pöytäkynttilän löysin, mutta kynttiläkruunuun en sentään huvin vuoksi jaksanut lähteä kynttilöitä ostamaan!







Tällaista puuhaa tänään. Sellaista, josta mä todella tykkään.:) Nyt puuttuu enää juhlat, joita varten tämän kattauksen voisi tehdä oikeasti. Ja hei, sinullakin on vielä mahdollisuus osallistua blogiarvontaan, jossa palkintona tämän teemanmukainen palkinto! Osallistumaan pääset tästä, aikaa tämä ilta ja huominen päivä.:)


Taina

26 kommenttia:

  1. Raikas ja kiva kattaus, tykkään!
    Paikkakortti idea on tosi kiva.

    katja
    willalemmelle.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja!:) Mietin, että sellaiset Piltti-purkkikoristukset vois olla kivat ilman nimilappujakin, yleensä kun ei noita istumapaikkoja kauheesti tarvi miettiä. Niissä voi olla vaikka yksittäiset kukanoksat tai pieni kimppu pientareelta kerättyjä...:)

      Poista
  2. Upeaa kevyttä ilmavaa kattausta,ehdottomasti nyt vain juhlia järjestämään, kesähän on sitä varten ja kiva nähdä ystäviä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Esther, ja olet aivan oikeassa! Nyt täytyy pyytää ystäviä kylään!:)

      Poista
  3. Onpas kaunis kattaus. Turkoosi, hiekan ja mudan sävyt ovat minun lempparivärejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!:) Samat sävyt miellyttää, lisäisin vielä harmaan ja mustan.:) Ei kovin värikästä, mutta sopii tänne Pohjolan perukoille.:)

      Poista
  4. Aivan ihanan raikas kattaus, ihastelin jo instassa. Mut näin isoimmilla kuvilla on kyllä vielä kauniimpi. Turkoosi sopii niin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!:) Monesti itsekin käyn katsomassa esim. blogien kuvat tietsikalta uudestaan, sillä kännykällä harvoin kuvat pääsee täysin oikeuksiinsa. Turkoosi on ihana, ihana väri!<3

      Poista
  5. I h a n a <3. Ja ihan huippua kun on käytössä tollanen "kakkosruokapöytä", jonka kanssa voi kikkailla niin paljon kuin huvittaa silloin kun huvittaa. Eikä haittaa vaikka sataa, kun on katto pään päällä. Eikä tarvi korjata kattauksia pois alta sitten kun oikeasti syödään (siis jotain sellasta normaalia, mistä selviää yhdellä lautasella ja lasilla ja aterimilla :)).

    En ole koskaan oikein harrastanut kattauksia, enkä niistä innostunutkaan, mutta nyt älyän, että sehän johtuu siitä, että aiemmin en ole ollut pätkääkään kiinnostunut myöskään ruuanlaitosta. Mutta nyt kun olen alkanut viihtyä kokeilukeittiössä, niin vois alkaa kokeilla myös noitten kattausten tekemisiä. Voiskin olla tosi kivaa. Tosin kuulostaa ihan siltä, että pitää alkaa kierrellä kirppiksiä ja kauppoja kivojen astioiden toivossa... Ja se taas kuulostaa siltä, että tarvitaan lisää kaappitilaa, jota on jo ennestään liian vähän. Positiivinen (?) kierre siis :)

    Tykkään kyllä ihan simona tosta turkoosin ja meriheinän värin yhdistelmästä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, mäkin tykkään simona!;D Arvaapas, mikä on mieheni nimi...;D
      Voi, mulla oli kuule siellä Amerikassa esim. yhdet todella ihanat leipälautaset käsissäni (ne oli ehkä melamiinia), näyttivät aivan savelta ja turkooseja, kuinkas muuten. Järki voitti kuitenkin, vaikka oishan ne sinne laukkuun mahtunu, eikä ois varmasti rikki menneet. Kaappiongelma on ihan oikea, ei voi ostaa kaikkea ihanaa, mitä vastaan tulee! Noi lautasliinat oli uskoakseni hyvä ostos, sillä ne eivät maksaneet niin paljon, kuin Suomessa, ja ne mahtuvat vielä laatikkoon.;D
      Eikä muuta kuin koekattailemaan Annukka! Saa teidänkin miehet jotain ihmeteltävää...näitä naisoikkuja!:P

      Poista
  6. Todella kaunis kattaus ja ihana väriyhdistelmä! Toiset ne osaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos PauMau!:) Tämä väriyhdistelmä on mielestäni sarjaa: varma onnistuminen, eikä omaa keksintöä lainkaan.:)

      Poista
  7. Voi ihanuus, miten kaunis kattaus! Tästä inspiroituneena päätin järjestää perheen ensimmäiset sadonkorjuujuhlat elokuussa, että pääsen itsekin fiilistelemään kattamista... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!:) Silloin tällöin on mukava panostaa kattaukseen, vaikkei olisi edes juhlaa ja vaan omaa väkeä syömässä. Kävin eilen Lappeenrannassa, ja siellä Anttilassa. Piti oikein ottaa kuvia, kun siellä oli niin kiva kattaus kodinosastolla.:) Alkoi kyllä taas houkuttaa Arabian Tanssi-astiasto, jota himoitsin koko kevään.;D

      Poista
    2. Itse rakastuin Arabian vanhaan Riviera -astiastoon, joka sopii täydellisesti kesäisiin kattauksiin, ja jota nyt etsin lautanen lautaselta kirpputoreilta... :)

      Aiemmin tuli katettua arkenakin enemmän ajan kanssa, mutta kummasti tämä vauva-arki muuttanut eloa... :)

      Poista
    3. Hei, todellakin sulla on kädet täynnä tärkeitä töitä!:D Joskus voi olla viisainta keskittyä vain siihen syömiseen. Äideillä sekään ei ole itsestäänselvyys.:) Täytyy googlata tuo mainitsemasi astiasto!:)

      Poista
  8. Olen niin huonosti ehtinyt tällä viikolla blogeihin, että tämäkin postaus oli minulta jäänyt katsomatta. Voi miten kaunista! Ihan kuin jostain sisustuslehdestä ja vielä ulkomaista! Laita kuvat johonkin kaunein koti tai piha kisaan niin voit vaikka voittaa! ;) Nyt mä meen puusavottaan ja illalla luen muut sun postaukset, jotka on jääneet katsomatta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Olenkin sua kaivannut!:) No, joskus on hyväkin ottaa vähän etäisyyttä blogiin ja some-elämään, ja sitten taas tulla uudella innolla. Mulla tuli pakollinen tauko Amerikan matkan aikana, ja nyt pää taas pursuilee postausideoita...ja kaikkea, mitä täällä kotona voisi tehdä!;D

      Poista
  9. Vihdoinkin ehdin kommentoimaan! Tämä kattaus on ihan superkaunis!! Mun kattaukset ovat usein todella yksinkertaisia ja "erillisiä", mutta tykkäisin hirveästi kattaa tällä tavalla runsaasti. Mun pitää selvästi panostaa kerroksellisuuteen! Ihania kuvia kyllä!

    Ja kiva, että sait inspiraatiota pilteistä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Emonen!:) Joskus enemmän on enemmän, toisinaan sellainen simppeli on parempi.;D Piiltti-inspis jäi itämään ja ehkäpä jossain vaiheessa kokeilen jotain toisenlaista.:)

      Poista